Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Thu May 13, 2021 12:12 pm
Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Author Message
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Oct 07, 2020 12:39 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 139
Best of Mic'd Up Stanley Cup Final | NHL

NHL Unexpected Moments, Part 4

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Apr 21, 2021 6:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 139
chiar despre asta vorbesc: momentele alea atât de rare şi tocmai de aceea foarte prețioase când magia face un salt de pe unde-o sta ea pitită în timpul liber pentru a irumpe în real. când viața de toate zilele, în general bine-mersi prozaică, o ia cu mult înaintea superlativelor, astfel încât până şi superlativele, oricât trufaşe ar fi ele, îşi ridică neajutorate brațele spre cer ca şi cum şi-ar cere scuze că forța lor expresivă e la urma urmelor ridicolă, limitată. şi astfel îți dai seama, oare pentru a câta oară, că lumea asta, aşa cum e alcătuită ea, aşa cum ni se înfățişează zilnic simțurilor, nu-i câtuşi de puțin corectă (nu că s-ar fi pus problema vreodată să fie). nu, lumea asta nu poate fi justă de-ți vine câteodată s-o iei la palme şi-n același timp s-o îmbrățișezi. fiindcă nici ea nu stă pe gânduri înainte de a-ți arde un pumn fulgerător drept sub bărbie, atât de zdravăn că te scoate, instantaneu, ca în desene animate, din şosete şi pantofi, apoi mai departe chiar din trup. see ya later, sucker!

cum te poți apăra eficace atunci când McDavid e plesnit brusc de geniu? răspunsul la întrebarea asta e simultan extrem de complicat şi banal. complicat pentru că oricâte ore ar petrece un antrenor cu jucătorii în fața tablei cu scheme tactice, nu poate articula o strategie infailibilă de neutralizare a pericolului. e peste puterile sale omeneşti să atingă un asemenea pisc. evident că el poate găsi, după chibzuieli îndelungate, soluții funcționale, care merg ca unse în circumstanțele obişnuite. subliniez: în circumstanțe obişnuite. dar ce faci atunci când când te confrunți cu ceea ce iese din ordinar, cu extra-ordinarul? eventual ridici din umeri şi accepți că răspunsul la întrebarea de mai sus e de fapt foarte simplu: nu poți. McDavid e atât de bun încât nici nu-ți permiți, ca hocheist profesionist, să fii invidios sau, şi mai rău, ranchiunos (I hope I’m not speaking too soon). coechipier sau adversar trebuie să-i recunoşti excelența. say okay and then move on. că până şi zeii sunt oameni, cu zile mai bune şi zile mai proaste.


McDavid dissects Habs' D for brilliant GWG

golul cu încetinitorul, din alt unghi

rezumatul meciului.

Canadiens @ Oilers 4/19/21 | NHL Highlights

pentru cei care (se) întreabă, “Habs” e numele “de alint” al echipei Montreal Canadiens, în timp ce acronimul GWG înseamnă “game-winning goal.” GWG e acel gol care, privit retrospectiv, rupe decisiv echilibrul de pe tabela de marcaj. GWG poate fi ultimul gol înscris de echipa învingătoare (când se înregistrează un scor strâns de genul 2 - 1 sau 4 - 3). în cazul unei victorii mai detaşate, totuşi, GWG e golul care modifică ultima egalitate de pe tabelă, pentru că e cel care înclină definitiv balanța unei confruntări. în cazul meciului de mai sus, deşi scorul final a fost 4 - 1 în favoarea echipei Edmonton Oilers, golul lui McDavid de 2 - 1 este considerat ca fiind GWG.

câteva cuvinte despre sezonul curent. datorită pandemiei, formatul (rezultat în urma a ceea ce se numeşte temporary realignment) e cu totul diferit. nu doar că se joacă mult mai puține meciuri în sezonul regulat (56 în loc de 81), dar şi componența diviziilor a fost modificată substanțial. echipele nu mai sunt împărțite în cele două conferințe tradiționale, de est şi de vest, ci pe criterii naționale. sunt trei divizii “americane” (de est, centrală şi de vest) cu câte 8 echipe, respectiv divizia “canadiană” (de nord) care include cele şapte echipe din Canada. evident că rațiunea unei asemenea împărțiri este aceea de a minimaliza călătoriile peste graniță ale echipelor angrenate în competiție, cel puțin pe durata sezonului regulat. ostilitățile au debutat pe 13 ianuarie 2021 şi se vor încheia undeva prin iulie (depinde de lungimea seriilor din play-off, când se va juca după sistemul best of 7). meciurile din post-sezon trebuie să înceapă în luna mai (dacă nu intervine nimic deosebit), iar primele două runde vor fi între echipele aceleiaşi divizii (echipa de pe locul 1 o va întâlni pe cea de pe locul 4, iar echipa de pe locul locul 2 pe cea de pe locul 3, după care învingătoarele vor juca între ele). după cele două runde inițiale, vor rămâne în cărți patru echipe (practic câştigătoarele fiecărei divizii): trei echipe americane şi una canadiană. în momentul respectiv, cel puțin o confruntare internațională nu va mai putea fi evitată. se speră totuşi că situația va fi mult mai stabilă până atunci, deşi Canada se confruntă actualmente cu un foarte agresiv val trei al pandemiei iar vaccinările merg mult mai greu decât în State. aş fi foarte surprins însă dacă jucătorii rămaşi în competiție nu vor fi vaccinați până atunci.

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Tue Apr 27, 2021 9:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 139
se joacă în continuare în draci, cu o înverşunare pe măsura strălucirii trofeului pus în jos. e complet aiurea că nu se dispută meciuri inter-divizionale (am omis să fac precizarea asta în postarea de mai sus), dar din păcate asta e doar una din componentele prețului plătit pandemiei. se joacă în draci, dar foarte localizat. să joci împotriva aceloraşi echipe pe toată durata sezonului regulat (chiar dacă se dispută mult mai puține meciuri per total) nu e, fireşte, soluția ideală. dar ceva e întotdeauna mai bun decât nimic. separarea asta pe criterii geografice nu-i dă ocazia suporterului obișnuit aşa cum sunt eu să urmărească echipele din celelalte divizii precum şi ritmul competiției (cum ar fi dinamica clasamentelor). mă refer aproape exclusiv la divizia canadiană (de nord) pentru că o urmăresc cu o anumită atenție. dar probabil că echilibrul e cuvântul de ordine şi în celelalte divizii. datorită restricțiilor impuse de ligă în ceea ce priveşte salarizarea, e foarte greu să concentrezi valoarea doar în câteva puncte (ceea ce înainte se numea sistem dinastic). principiul de organizare egalitar, prin care un număr mare de echipe pornesc la luptă cu şanse relativ apropiate de câştig, creşte sensibil competitivitatea ligii. clasamentele diviziilor sunt mai strânse ca oricând, polarizările nesănătoase au fost în mare măsură eliminate. dinamica e aceea dictată de ciclurile de creştere şi descreştere, specifice fiecărui club. e o adevărată artă, ca manager general, să asamblezi un lot competitiv cu care să încerci să câştigi Cupa Stanley atâta timp cât fereastra de oportunitate nu rămâne deschisă la nesfârşit. creşti cât creşti, tragi tare la trofeul suprem pentru că timpul nu are răbdare. orice creştere este urmată inevitabil de o descreştere, un interval al replierii când ai şansa să-ți reconstruiești echipa şi să porneşti din nou la atac.

în divizia de nord, cu aproximativ zece etape rămase în calendar, lucrurile încep să se aşeze încetul cu încetul. cel mai probabil, echipele aflate pe primele patru locuri la ora actuală sunt cele care se vor califica în playoff. Calgary Flames, prima echipă de sub linia fatidică, trebuie să recupereze 6 puncte pentru a-i egala pe Montreal Canadiens (care au avantajul unui joc în minus), ceea ce nu-i de ici de colo. matematic vorbind, chiar şi echipa Vancouver Canucks păstrează încă şanse de calificare deoarece mai au de disputat 14 meciuri (programul le-a fost întrerupt brutal datorită unui focar de Covid-19 la echipă), comparativ cu Oilers cărora le-au rămas doar 10 meciuri în program. Canucii ar putea tresălta de bucurie în sinea lor dar nu foarte vocal deoarece sunt conştienți că 5 partide din cele 14 sunt împotriva lui Oilers. Edmonton ar trebui să sufere o implozie spectaculoasă în perioada imediat următoare pentru a pierde toate meciurile alea. sorry baby, not gonna happen. e prin urmare destul de greu de crezut că ierarhia actuală se mai poate schimba semnificativ. Toronto pare de asemenea să se fi detaşat în câştigătoare a diviziei, astfel încât singura miză reală rămasă în joc este locul doi, respectiv locul trei. protagonistele sunt echipele Edmonton Oilers şi Winnipeg Jets. cine va ocupa poziția superioară în clasament la sfârşit va avea avantajul (câteodată decisiv) al gheții în prima rundă a playoff-ului, când echipa de pe locul 2 se va înfrunta cu cea de pe locul trei. înaintea meciului de aseară (luni, 26 aprilie) disputat la Winnipeg, Jets erau pe locul 2. derby-ul a fost foarte disputat şi spectaculos, în ciuda scorului final.

rezumatul partidei poate fi urmărit aici.

McDavids' Hat Trick against Jets

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sat May 08, 2021 7:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 139
şi de atunci s-au mai întâmplatără multe fapte dă vitejie precum şi alte fapte dă “vitejie” ca să să plinească toate cele ce-au fost proorocite din vechime de luminățiile lor cronicarii cum că boiarii dumnealor petroliştii avea să îndure multe şi cumplite patimi până la izbânda ceai mare şi adevărată. cari nu să ştie dacă şi când va să vie. da’ dă Doamne să să scoboare ea odată din ceriurile Tale preaînalte ca să videm şi noi minunăția ce n-am văzutără de lungi secoli ce iacătă mâini-poimâini or agiunge la 31 dă veleaturi.

mda, multe nu se mai pot spune acum când Alberta s-a încoronat recent cu un titlu extrem de dubios, pe măsura tâmpeniei libertarienilor care îi populează teritoriul: “The province has the highest active case rate in Canada and the United States, with 554 active cases per 100,000 people — more than double the case rate of Ontario, the next-highest province” (mai multe detalii aici).

it’s an open season out there. dar destul că iar îmi creşte tensiunea.

mai bine hochei, că şi-aşa stăm pe curu’ nostru acasă dacă lucru din părți. după cum spuneam undeva mai sus, în divizia de nord, lucrurile continuă să se aşeze într-un mod destul de previzibil. echipele mai au de disputat între 3 şi 5 jocuri şi sincer nu cred că mai e posibilă o răsturnare spectaculoasă în clasament (cum ar fi de pildă devansarea echipei Montreal Canadiens de către Calgary Flames). Oilers au ajuns la doar două puncte de a-şi adjudeca nu calificarea în playoffs (sunt deja matematic calificați) ci locul 2 în divizie, ceea ce ar aduce cu sine avantajul “terenului propriu” (ca să împrumut o sintagmă din fotbal) în primele două meciuri ale seriei împotriva celor din Winnipeg (sau Montreal). lucrul ăsta s-ar fi putut întâmpla aseară (joi) dacă portarul Koskinen, băiat bun de altfel, nu ar fi făcut nr. 2 în pantaloni în prima repriză a meciului împotriva echipei Vancouver Canucks (meci pierdut acasă de Oilers cu scorul de 3 - 6), după cum se poate vedea mai jos. dar a fost vorba (sper) doar de o sincopă, pentru că în cele două meciuri precedente, jucate la Vancouver, Oilers s-au impus cu scorul general de 9 - 4 (5 - 3, respectiv 4 - 1). din cele două meciuri rămase de disputat împotriva celor din Vancouver, primul se va disputa mâine seară (adică sâmbătă), când sper că victoria nu le va mai scăpa petroliștilor.

dar povestea care domină cel puțin divizia de nord este numărul de puncte pe care McDavid va reuşi să le realizeze la finalul acestui sezon prescurtat. reamintesc că jucătorii primesc câte un punct pentru fiecare gol şi câte un punct pentru fiecare pasă de gol. astfel, în 52 de meciuri disputate, McDavid a realizat 96 de puncte (31 de goluri + 65 pase de gol). mai are la dispoziție 4 jocuri pentru a atinge un record fabulos: 100 de puncte. după cum se vede, McDavid este un jucător altruist, care joacă preponderent pentru echipă. în situații decisive, pasează mai mult decât șutează. iar din pasele lui pleacă foarte multe goluri (vezi videoclipul fazelor realizate împreună cu Draisaitl). prefer să nu mă pronunț cu privire la posibilitatea ca McDavid să atingă şi chiar să depăşească borna magică pe care scrie “100 de puncte în doar 56 de meciuri” dar adaug numai că ceea ce acum o lună două părea neverosimil, astăzi este pe cale să se împlinească.

Wayne Gretzky Says McDavid Has Gone to Another Level and Believes He Will Hit 100 Points

dintre faptele de vitejie menționate mai sus, se detaşează golul înscris de McDavid împotriva echipei Calgary Flames pe 1 mai (pe data de 1 mai, nu pe arena din TM). şut fulgerător după o acțiune personală, atât de rapid că i-a luat prin surprindere până şi pe comentatori (de Markstrom nici nu mai vorbesc).

McDavid Does It Again with Yet Another Sensational Goal

dintre celelalte fapte amintite, cele de “vitejie,” iese in evidență isprava lui Koskinen (dar şi a apărării) din prima repriză de joi seara. normal că după primirea celui de-al patrulea gol, Koskinen a fost înlocuit. it wasn’t one of his best nights, for sure.

Canucks Score Four Goals on Four Shots

Mikko Koskinen Breaks Stick after Allowing 4 Goals on 4 Shots

despre McDavid, dincolo de gheață şi până la gât în reclamă mascată. frumos când aminteşte de gerul din Edmonton (“săptămâna trecută a fost locul cel mai friguros de pe planetă literalmente, fără exagerare”).

10 Things Connor McDavid Can’t Live Without | GQ Sports

toate luminile reflectoarelor sunt ațintite asupra superstarului care e McDavid, dar partenerul său din linia de atac, Leon Draisaitl, merită menționat şi el la superlativ. de fapt, cei doi alcătuiesc un duo letal pentru apărările adverse, după cum se poate vedea în clipul de mai jos. e o adevărată încântare să urmărești fazele de șah-mat extrem de spectaculoase, bam - bam - bang!

Connor McDavid and Leon Draisaitl (Evolution of the Best Duo in the NHL)

închei pe o notă mai amuzantă, cu un alt set de faze ciudate din NHL.

Weird-o de Mayo | Weird NHL Vol. 55

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sun May 09, 2021 9:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 139
i.s.t.o.r.i.e. in more ways than one. McDavid atinge borna magică de 100 de puncte în 53 de meciuri. Draisaitl își trece în cont cel de-al 500-lea punct din carieră. apărătorul Adam Larsson (Oilers) joacă cel de-al 600-lea meci în NHL. și pe deasupra Oilers câștigă partida, asigurându-și locul secund din divizia de nord și implicit avantajul arenei în prima serie de playoff.

a fost un meci, cum să spun, ciudat. s-au marcat în total 7 goluri, dintre care 6 în repriza secundă. evident că partida a început cu mult înaintea începerii ei oficiale. era inevitabil ca privirile tuturor să fie ațintite asupra lui McDavid și a posibilității ca el să adauge încă o pagină glorioasă (ce aiurea sună sintagma asta, dar nu găsesc alta mai potrivită) nu doar la istoria carierei personale, ci și la aceea a competiției în general. fiindcă, în noaptea asta, McDavid a intrat într-o companie foarte selectă: în 1983 - 84, Gretzky, care evolua tot pentru Edmonton Oilers la vremea respectivă, a înscris 100 de puncte în doar 34 de meciuri (avea 153 de puncte după 56 de meciuri), în timp ce în sezonul 1995 - 96, atât Lemieux (116 puncte în 56 de partide) cât și Jaromir Jagr (104 puncte în 56 de partide) au atins recorduri asemănătoare. o listă a recordurilor impresionante deținute de Gretzky poate fi accesată aici. dacă luăm însă în calcul faptul că atât apărătorii cât și portarii și-au îmbunătățit tehnica de-a lungul anilor, astfel că în NHL-ul de astăzi se înscriu mai puține goluri ca în anii 80 și 90 (deci punctele se adună mai greu), magnitudinea realizării lui McDavid ne apare la adevărata ei dimensiune.

era deci cât se poate de natural ca media, în special cea din aria hocheiului, să creeze un adevărat hype în jurul acestui eveniment așteptat. ceea ce iese de sub incidența normei este calmul și profesionalismul cu care McDavid a tratat meciul din seara asta, în ciuda presiunii imense care se acumulase în jurul său. de fapt, nici nu se așezaseră jucătorii bine în patine că McDavid a și înscris primul gol al meciului (secunda 45). din cele patru goluri ale echipei gazdă, McDavid a marcat unul și a fost coautor la celelalte trei. e adevărat că și coechipierii l-au ajutat cu pase (mai toate pucurile treceau pe la McDavid atunci când era pe gheață), dar totuși nimeni nu-i poate nega talentul nativ incontestabil (dublat însă de o muncă titanică). probabil că diferența dintre un star și un superstar e chiar asta: primul se scoate exclusiv pe sine în evidență, în vreme ce al doilea își face coechipierii mai buni, îi trage pe toți după el, cum s-ar spune, într-un plan superior.

de-acum înainte, singura grijă a echipei este playoff-ul, unde se va juca la un alt nivel (știu, pare greu de crezut, dar nimic nu se poate compara cu intensitatea meciurilor care alcătuiesc o serie eliminatorie). McDavid, Draisaitl, Smith, Barrie sunt clar pregătiți să facă saltul în acea zonă cu totul specială a competiției. dar dacă nu vor fi sprijiniți în cele ce urmează și de ceilalți coechipieri, deznodământul campaniei va fi identic cu cel de anul trecut.

McDavid Reaches 100 Points in 53 Games!

POST-RAW | Connor McDavid 05.08.21 [Conferința de presă de după meci]

Canucks @ Oilers 5/8/21 | NHL Highlights

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group