mircea wrote:
Întreabă-l pe Radu. El a câștigat procesul pentru FRF ( dacă nu mă înșeală memoria) și nu știu dacă asta a implicat și absolvirea de vină a lui Sandu.
Păi e simplu. Dosarul a avut ca obiect un eventual abuz în serviciu în dezafilierea Craiovei pe motiv că ăştia or încălcat regulamentele FIFA, UEFA şi FRF atunci când s-au adresat instanţelor de judecată şi nu comisiilor FRF într-un litigiu cu Piţurcă, legat de banii pe care îi avea ăla de primit după concediere.
S-ar invocat tot felul de ilegalităţi legate de acea decizie de excludere. Instanţa nu o mai discutat dacă acele susţineri erau reale sau nu, adică dacă chiar au încălcat ăştia regulamentele FRF când or dispus excluderea sau nu, pentru că chiar presupunând că ar fi făcut-o, fapta nu este infracţiune. După lege, abuz în serviciu înseamnă, pe scurt, să încalci o lege sau o ordonanţă de urgenţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu consecinţa vreunei pagube. În speţă, se invoca că s-ar fi încălcat regulamente ale FRF, nu legi sau ordonanţe, aşa că instanţa penală a stabilit că nu are sens să mai analizeze dacă aşa o fost sau nu, pentru că oricum nu are relevanţă în plan penal şi i-o achitat, sugerând lui Mititelu and co. să demareze un proces civil dacă vor bani.
Au făcut şi acţiune civilă, dar s-a respins pe motive procedurale.
Oricum, părerea mea, nu era niciun regulament al FRF încălcat. I-or făcut cu regulamentul în mână.
Nu am de unde ştiu, dar mă îndoiesc profund că or avut pile sau şpăgi, pentru că achitarea era extrem de clară. Dacă aveau pile nu îi ţinea 3 ani cu sechestre pe toată averea.