Etapa a 16-a:
POLITEHNICA TIMISOARA - Potaisa Turda = 24 - 25 ( 12 - 11 )
Meci de mare lupta! SCM POLI - HC POTAISSA 24-25 final, dupa 12-11 la pauza O partida extrem de echilibrata decisa de ultima faza, in care fostul jucator polist Milos Dragas a marcat golul victoriei... Timisoara s-a aparat extraordinar, portarul Tcaciuc depasind bariera psihologica de 10 parade. Pe ofensiva combinatiile au mers mai greu la inceput, dar incet incet finalizarile nu s-au lasat asteptate. Dupa primele 20 de minute, Poli a trecut la conducere si putea sa-si conserve un minim avantaj, daca ar fi marcat macar un gol in ultimele minute, la 24-23. Din pacate, nu s-a intamplat asa.. Mai mult, Turda a beneficiat de un 7m discutabil in penultimul minut, in urma caruia Fenici a primit dubla eliminare. Lovitura de gratie a venit in ultimele 30 de secunde, la aruncarea lui Dragas. Marcatori Poli: Somlea 9, Marjanovic 4, Cimpan 4, Fenici 3, Paius 1, Milosevic 1, Irimescu 1, Baican 1. La Turda, Ghita 6, Thalmaier 5, Dragas 5.
DECLARAȚII DUPĂ SCM POLI – POTAISSA Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: ”Sunt nemulțumit de jocul echipei noastre, am făcut cam 20 de greșeli neforțate și ratări, putem spune că am fost norocoși că am luar cele trei puncte. În ciuda accidentărilor echipei bănățene, știam că își va vinde scump pielea, dar se pare că noi am gestionat mai bine finalul de joc și am reușit să ne impunem!” Vasile Rușeț, director SCM Timișoara: ”Felicit echipa timișoreană pentru modul cum a luptat și cum a abordat meciul, chiar și pe antrenorii noștri, care din cauza arbitrajului au avut niște ieșiri care în mod normal nu ar trebui să existe în timpul unui meci, dar încerc să le găsesc și lor scuze. Meciul a fost destul de bun, din punctul nostru de vedere, am întâlnit o echipă foarte bună a Turdei, dar care a venit aici cu tot arsenalul. Nu insinuez că au încercat direct, prin arbitraj, să influențeze rezultatul, dar ceea ce am văzut ca manieră de arbitraj, nu cred că am văzut de ani buni, de când vin la sala Constantin Jude și vin la 99% din meciuri. Astăzi am pierdut pe multe greșeli grave de arbitraj, pe un arbitraj extrem de prost! De la începutul până la sfârșitul meciului au avut o tendință de a arbitra, pe care nu aș vrea să o calific. Cert este că am văzut cu toții greșelile grave și când am fost conduși și când am fost în avantaj pe tabela de scor. Înainte de a veni aici, l-am sunat pe domnul președinte al FRH, Alexandru Dedu, comunicându-i că luni trimitem o adresă la Federație, în care vom protesta în legătură cu arbitrajul. Vreau să vă informez că noi nu vom intra în licitații de arbitraj, preferăm să investim în handbal, sportivi și în fenomenul sportiv. Nu vom licita arbitraje niciodată! Acesta va fi sensul comunicatului, protestului, asdresei, pe care o vom trimite la Federație! ”
|