Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Wed May 31, 2023 6:25 pm

Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: MotoGP
PostPosted: Fri Sep 01, 2017 3:40 pm 

“The surgery went well,” Rossi said. “This morning, when I woke up, I felt already good. I would like to thank the staff of the Ospedali Riuniti in Ancona, and in particular Doctor Pascarella who operated on me.

“I'm very sorry for the incident. Now I want to be back on my bike as soon as possible. I will do my best to make it happen!”

Full Yamaha medical update 1st September – 10:30

“Last night Movistar Yamaha MotoGP‘s Valentino Rossi had a successful operation on the displaced fractures of the tibia and fibula of his right leg.

“The MotoGP-star was hospitalised after an enduro accident yesterday evening.

“Following a medical examination at the ’Ospedale Civile di Urbino', where he was initially diagnosed, the Italian was transported to the 'Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti' in Ancona.

“Upon arrival, he received surgery between 2am – 3am by Dr. Raffaele Pascarella, Director of the Orthopedics and Traumatology Division. During the surgery the fractures were fixated using a metal pin - a locked intramedullary nail - without any complications.

“Further medical updates will follow in due course.

“Yamaha would like to thank the entire staff of the 'Ospedale Civile di Urbino' and 'Ospedali Riuniti di Ancona' for their dedication and professional care.”

Profile  

PostPosted: Sun Sep 10, 2017 11:49 am 

Oameni buni, eu am avut sansa sa particip la doua etape de motogp, ambele la Mugello, in 2013 si 2016.
Am vazut oameni deghizati in Rossi, motoare cu imprimeurile lui Rossi, bebelusi imbracati complet in galben, masini cu desene specifice italianului, sau in 2016 dupa scandalul din sezonul trecut, capete de porci in stare de putrefactie vopsiti cu Lorenzo si nr. 99, manechini in tricoul lui Marquez spanzurati, scoica de toaleta cu chipurile spaniolilor sau mesaje vulgare pe toate gardurile.
Dar, frate, in etapa asta de la Misano a venit unul care le-a dat clasa tuturor. Peruca galben-albastra, in combinezonul lui Rossi, cu piciorul drept in ghips si se plimba cu doua carje.

Image

Profile  

PostPosted: Mon Sep 18, 2017 9:20 pm 

:) e nerabdator.
Van der Mark il va inlocui pe Rossi in etapa de la Aragon. In ritmul acesta, cred ca italianul va fi apt pentru etapele din Asia.

Image

Profile  

PostPosted: Wed Sep 20, 2017 3:09 pm 

Cam devreme...
Aceasta decizie nu e deloc inteleapta.
-----------
http://www.motogp.com/en/news/2017/09/2 ... end/240176

Rossi: "I will try to ride this weekend"

Profile  

PostPosted: Mon Oct 23, 2017 7:45 am 

In urma cu 6 ani a decedat Marco Simoncelli pe traseul din Malaezia dupa ce a pierdut controlul motocicletei, iar din spate a fost lovit de Edwards si Rossi.
La momentul respectiv era cel mai carismatic pilot de pe grila si se afla pe o panta ascendenta.
RIP!

Image

Profile  

PostPosted: Fri Mar 16, 2018 11:37 am 

Pam-pam în acest weekend începe noul campionat.
Cam ce ar fi de urmărit în acest sezon:
- dacă Dovizioso e în stare să fie constant pentru a emite pretenții la titlul de campion. Are toate pârghiile necesare. Cel mairapid în teste, motocicletă competitivă, susținere necondiționată din partea Ducati și moral excelent după sezonul trecut. Apropo de Dovi, băiatul ăsta merită tot respectul întrucât și-a sacrificat 5-6 ani din carieră pentru binele echipei din Bologna. Toți factorii de decizie din echipă (inginerul nr. 1 Davide Tardozzi, managerul Dall'Igna, șeful suprem Claudioi Domenicali sau Paolo Ciabatti) îl admiră pe Andrea Dovizioso pentru seriozitatea lui. Pe scurt, e principalul favorit la câștigarea titlului.
- Danilo Petrucci. My man. Se știe oficial că nu va mai concura în 2019 pentru echipa de satelit Ducati Pramac, dar asta nu însemnă că e oficial scos din planurile Dsucati. Pentreu că locul lui mLorenzo în echipa de uzină e incert pentru următorul an (nici nu e de mirare după gesturile de rahat din ultima cursă). Toată lumea din echipa lui Petrucci se mobilizează și se dedică total pentru a-l propulsa pe Danilo în locul lui Lorenzo. Dacă reușește să termine în fața gunoiului de Jorge în primele 3-5 etape, s-ar putea să avem parte începând cu 2019 de doi italieni în echipa de uzină Ducati.
- Yamaha. După țeapa din sezonul trecut în care au dezvoltat motoocicleta în funcție cerințele lui Vinales, în acest an Rossi e vioara întâi. Toți oamenii importanți din Yamaha (Lin Jarvis, Massimo Meregalli și chiar Vinales) stau ochi și urechi la sfaturile lui Vale în privința dezvoltării. Apropoi, Valentino și-a prelungit contractiul pe încă doi ani cu Yamaha.
- Pedrosa. De Marquez știm că e geniu și un talent pur (eu consider că e mai bun decât Rossi din toate punctele de vedere) și se va lupta pentru titlu, dar cine se va afla lângă el începând cu 2019? S-au cam săturat cei de la Honda de Pedrosa, veșnicul pudic de pe grilă. Concurează pe o motocicletă de top din 2006 și s-a luptat cu adevărat pentru campionat doar într-un singur an, în 2012. Ocupă locul acela degeaba.
- în rest, de urmărit următorii piloți: Miller pe Ducati (au australienii o aură anume, scot tot ce îi mai bun din Ducati), Nakagami pe Honda de client, la fel și preferatul meu Franky Morbidelli.

Grila pentru 2018:

Image

Profile  

PostPosted: Sun Mar 18, 2018 3:05 pm 

Am vazut ieri pe Digiworld un documentar foarte fain despre MotoGP din anii 90 incoace - Cel mai rapid. Documentar de vreo 2 ore. Cea mai tare faza a fost cu o batranica din oraselul natal a lui Rossi care il descria ca pe un zeu si ce simte cand participa Rossi si l-a cam facut praf pe Lorenzo.

Clau, l-ai vazut? :)

Profile  

PostPosted: Sun Mar 18, 2018 3:23 pm 

Crezi ca imi scapa ceva? :)
Apropo de documentare, saptamana asta am vazut cel mai fain documentar legat MotoGP.
"Marc Marquez unseen"
Este genial! Eu, care sunt la zi cu tot ce misca in MotoGP, am rams stupefiat de detaliile din documentar. L-am savurat secunda cu secunda. Si, totodata, mi s-a confirmat ca Lorenzo e un gunoi ordinar pentru ca la sfarsitul documentarului se face un mic rezumat al ultimei curse in care factorii de decizie din Ducati mai putin si il linsau pe Lorenzo pentru modul in care l-a incurcat pe Dovi in lupta pentru titlu.
In fine, enjoy: https://youtu.be/dQayktKcKG8
Ps: poti sa te uiti si la "Hitting the Apex" pentru mai multe detalii legate de Tavullia. ;)

Profile  

PostPosted: Sun Mar 18, 2018 8:34 pm 

Wow! Cred ca a fost o cursa foarte faina, n-am apucat sa vad cursa, dar timpii dintre locul 1 si locul 2 spun multe.
Clau, Rossi are ceva sanse la primul loc anul asta?

Profile  

PostPosted: Mon Mar 19, 2018 8:41 am 

Milanezu1921 wrote:
Wow! Cred ca a fost o cursa foarte faina, n-am apucat sa vad cursa, dar timpii dintre locul 1 si locul 2 spun multe.
Clau, Rossi are ceva sanse la primul loc anul asta?

Depinde foarte mult de urmatoarele circuite: Jerez, Argentina, Barcelona, Assen, Mugello, Le Mans, Australia si chiar Motegi.
Rossi daca vrea sa fie un candidat cert la campionat, trebuie sa obtina cel putin 4-5 victorii pe circuitele mai sus mentionate.
De ce? Pentru ca in restul etapelor fie motocicleta Yamaha sufera din cauza structurii, fie Valentino nu se simte confortabil pe circuitele care sunt dupa modelul "stop and go" (viteza mare, frana brusc, unghi ascutit sau 90 de grade si din nou acceleratie).
Dar, un mare "dar", in testele din pre-sezon Rossi a fost slab spre catastrofal (colegul lui Vinales parca se dadea cu scuterul, asa de lenti erau). Pierdea cel putin 0.7 secunde pe tur fata de Marquez sau Dovizioso deoarece i-a lasat Vinales o povara grea. Yamaha a facut un pas intelept si s-a lecuit de Maverik in privinta dezvoltarii motocicletei. Nu degeaba Lin Jarvis (responsabilul niponilor in MotoGP) i-a prelungit contractul lui Vale pe inca doi ani pentru ca, la ora actuala, e singurul capabil sa scoata Yamaha din anonimat si sa o readuca in top printr-o dezvoltare ca la carte. Iar dovada perfecta ca Rossi face o treaba foarte buna e ca a terminat prima cursa din sezon la mai putin de o secunda de castigator. Si sa ne reamintim ca in urma cu 2-3 luni pierdea 0.5 - 0.7 secunde pe tur...
Ps: in 2015, in sezonul cu scandal, Vale a pierdut campionatul exact pe acest considerent, ca s-a multumit cu podium pe Jerez, Catalunia, Mugello sau Motegi. Daca ar fi fortat victoria pe un astfel de circuit...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next