Milanezu, ce euforie am trait in duminica asta, mai rar.
Acum m-am trezit.

Am fost foarte beat la sfarsitul cursei. Bere, dupa bere, parca i-am simtit tensiunea lui Rossi in oase.

))
Incredibil ce cursa, cata intensitate, ce deznodamant!
Sa va explic de ce a fost o cursa atipica, de pus in rama:
1. Rossi si-a demonstrat inca o data experienta in dezvoltarea motocicletei. Inca din perioada de teste, Vale a sustinut raspicat ca sasiul nu e ok si ca vor avea probleme grave in viitorul apropiat, atat el cat si Vinales. Yamaha nu l-a luat in seama vazand ca Vinales era competitiv pe majoritatea circuitelor, in conditii meteo clasice, respectiv 30/40°C la nivelul circuitului. Iar dupa etapa de la Jerez (pana si aia izolati in manastire constientizeaza ca e circuit Yamaha) Rossi si Vinales s-au clasat extrem de prost pentru ca sasiul din 2017 nu performeaza in conditii extreme, ma refer la temperaturi foarte mari la nivelul asfaltului, temperaturi de +50°C pe pneuri si motocicleta. Iar peste doua etape a venit confirmarea pentru sesizarea lui Rossi. La Barcelona dezastru, Vale pe 8, iar Vinales pe 10. Ca sa va faceti o idee cat de lenti au fost, Vinales a mers mai incet in ultimele tururi decat cei de la moto2. Dupa cursa, luni si marti, au fost doua zile de teste, iar Yamaha a luat atitudine si au facut un sasiu pe placul italianului. Rezultatul? Rossi si Vinales arhi-multumiti stiind ca au gasit rezolvare ca motocicleta M1 din 2017 sa fie competitiva la temperaturi ridicate.
2. Faptul ca Vinales a picat. Mai da-l in plm ca deja nu il mai suportam. Are tot ce ii trebuie ca sa fie rapid, motocicleta Yamaha M1 ii vine ca o manusa, in teste si in primele curse a fost foarte, foarte rapid. Ei bine, nu tot timpul are parte numai de lapte si miere.

Am fost extrem de curios sa il vad intr-o cursa de recuperare pentru ca a plecat de pe locul 11 pe grila. Marquez a demonstrat ca e capabil sa castige o asemenea cursa, cu plecare din linia a III-a sau a IV-a, Rossi si Pedrosa la fel, iar Vinales a picat un asemenea test. Cand trebuia sa forteze ca sa ii prinda pe primii 4 din fata, a pus motocicleta jos. 0 puncte! Muie, bulangiule!
3. Petrucci! Il ador pe omul asta! Ganditi-va la urmatoarea treaba, Ducati cheltuie in jur de 40 de milioane de euro cu Lorenzo in 2 ani de contract, iar Danilo Petrucci ii da la muie lui Lorenzo in majoritatea curselor. Trebuie sa mentionez ca Petrucci ii in echipa de client Ducati, fata de Lorenzo care beneficiaza de tot ce ii mai bun de la uzina din Bologna. Astia de la Ducati se zgaraie pe ochi ca l-au acontat pe Lorenzo in echipa de uzina. Nu m-as mira daca i-ar rupe contractul spaniolului dupa primul sezon. Ca o muca paranteza, Davide Tardozzi, coordonator in echipa de uzina Ducati, om foarte important si respectat in echipa italiana, a fost surprins de camera in timp ce urla la Lorenzo pentru prestatia lui Jorge. A fost extrem de nervos. Eu nu am mai vazut asa ceva, ca un om decisiv in bunul mers a echipei sa fue asa de raspicat si credeti-ma, am foarte multe curse, antrenamente sau teste la activ.
4. Si ultimul punct, Doamne cu ce bucurie scriu acest paragraf, Rossi si Petrucci l-au luat pe Lorenzo cu un tur! Un tur, ba! Daca cineva mergea cu un scuter, nu era depasit cu un tur de grupul fruntas. Ia mai da-te-n plm de gunoi ordinar ca esti mort pe Ducati! Mai mult de atat, ocupi locul ala pe o motocicleta de uzina ampulea.
Ce duminica, ce cursa, ireala! Nici nu ii de mirare ca m-am imbatat ca pula.

Daca cineva si-a rupt din timp sa imi citeasca toata postarea, il astept la o bere, jur.

)