Au fost 15 intalniri pe zgura, 13-2 pt. Nadal. Daca le elimini pe astea, Federer conduce 12-10. Conduce si pe iarba si pe hard indoor, pe hard outdoor cred ca are 2 Nadal in fata. Oricum, H2H nu poate sa reflecte intotdeauna realitatea, cel putin acolo unde sunt destule meciuri intre jucatori si fiecare a castigat destule meciuri impotriva celuilalt. Pe langa suprafata, la H2H pot interveni si perioade cand jucatorii s-au intalnit cand unul era in forma, iar celalalt nu. Aici, iarasi Federer a pierdut 3-4 meciuri fiind accidentat, dar s-a prezentat la intalnire (anul 2013), de asemenea cand Federer spulbera tot in 2004-2005-2006-2007 in Slamuri, Nadal venea la intalnire doar la RG si Wimbledon, doar din 2009 incolo s-a prezentat in fazele finale si la AO si USO, si multe astfel de variabile. De aici si 9-3 meciuri directe in Slamuri - 5 meciuri la RG.
Nadal nu este un jucator foarte bun pe zgura, este un fenomen, este ceva ce nu s-a mai vazut si n-o sa se mai vada vreodata pe aceasta suprafata, asta a si contribuit la rezultate in topuri all-time incredibile. Dar, fara zgura, este doar un jucator foarte bun. Din 15 GS-uri castigate, 10 sunt la RG, din 30 mastersuri, cred ca peste 20 sunt pe zgura (10 are doar la Monte Carlo), samd. Evident, asa cum arata si statisticile, dominatia, etc, Nadal este un jucator mai bun pe zgura decat este Federer pe iarba sau Hard, dar per total, eu zic ca e evident cine e jucatorul mai bun, mai complet, cu rezultate mai bune, samd.
19 GS-uri castigate vor fi foarte greu de depasit, de catre oricine, asta si peste 100 de ani, eu zic ca Nadal nu are o sansa reala la asa ceva.
_________________ 20...G.O.A.T.
|