Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Wed May 31, 2023 6:28 pm

Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Tenis
PostPosted: Wed Jul 26, 2017 3:14 pm 

Milanezu1921 wrote:
Ireal.
Eu zic ca aici nu mai vorbim de cel mai mare tenisman din toate timpurile, lucru cert, zic eu, la momentul asta, ci putem vorbi de unul din 3 cei mai mari sportivi din istorie.

Tot respectul pentru Federer, dar cred ca cel mai mare tenisman din istorie ar trebuie sa mai forteze si un French Open. Spaniolul ala mic are deja 10 RG castigate, 15 slam-uri in total si e cu fo 4-5 ani mai tanar. deci are toate sansele sa-l intreaca. Nu? E drept ca anul asta Roger la batut pe Rafa peste tot pe unde l-a prins , dar un mic search pe google spune ca din cele 37 de intalniri, Rafa conduce cu 23-14 (9-3 in meciurile de Grand Slam). Federer e un jucator exceptional dar nu cred ca poate fi numit cel mai bun tenisman din istorie. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: Thu Jul 27, 2017 2:18 am 

Cu precizarea ca cei doi s-au intalnit de 13 ori pe zgura, unde de 2 ori a castigat Federer si doar de 3 ori pe iarba, unde o data a castigat Nadal. Pai nu e normal sa conduca Nadal la h2h in conditiile astea?

Pe zgura Nadal e sefu', fara discutie, pe hard sunt cam tot pe acolo. Daca cele 13 amintite mai sus erau pe iarba, h2h asta arata fix pe dos, asa ca spune-mi, te rog, ce sens are sa forteze Federer RG-ul?

E cel mai mare din cate a vazut tenisul pana acuma, pentru ca e cel mai complet. Singurul lucru la care e Nadal mai bun este apararea.

Daca mai joaca Federer 2 ani nu-l mai prinde Nadal din urma la GS.

Profile  

PostPosted: Thu Jul 27, 2017 2:48 pm 

Au fost 15 intalniri pe zgura, 13-2 pt. Nadal.
Daca le elimini pe astea, Federer conduce 12-10. Conduce si pe iarba si pe hard indoor, pe hard outdoor cred ca are 2 Nadal in fata.
Oricum, H2H nu poate sa reflecte intotdeauna realitatea, cel putin acolo unde sunt destule meciuri intre jucatori si fiecare a castigat destule meciuri impotriva celuilalt.
Pe langa suprafata, la H2H pot interveni si perioade cand jucatorii s-au intalnit cand unul era in forma, iar celalalt nu. Aici, iarasi Federer a pierdut 3-4 meciuri fiind accidentat, dar s-a prezentat la intalnire (anul 2013), de asemenea cand Federer spulbera tot in 2004-2005-2006-2007 in Slamuri, Nadal venea la intalnire doar la RG si Wimbledon, doar din 2009 incolo s-a prezentat in fazele finale si la AO si USO, si multe astfel de variabile. De aici si 9-3 meciuri directe in Slamuri - 5 meciuri la RG.

Nadal nu este un jucator foarte bun pe zgura, este un fenomen, este ceva ce nu s-a mai vazut si n-o sa se mai vada vreodata pe aceasta suprafata, asta a si contribuit la rezultate in topuri all-time incredibile. Dar, fara zgura, este doar un jucator foarte bun.
Din 15 GS-uri castigate, 10 sunt la RG, din 30 mastersuri, cred ca peste 20 sunt pe zgura (10 are doar la Monte Carlo), samd.
Evident, asa cum arata si statisticile, dominatia, etc, Nadal este un jucator mai bun pe zgura decat este Federer pe iarba sau Hard, dar per total, eu zic ca e evident cine e jucatorul mai bun, mai complet, cu rezultate mai bune, samd.

19 GS-uri castigate vor fi foarte greu de depasit, de catre oricine, asta si peste 100 de ani, eu zic ca Nadal nu are o sansa reala la asa ceva.

Profile  

PostPosted: Fri Aug 11, 2017 11:20 pm 

Nadal a fost invins de Shapovalov in optimile de la Montreal, mai exact, de cel care a fost mascota in finala din 2008.
Tare! :)

Image

Profile  

PostPosted: Thu Sep 07, 2017 10:46 am 

Ma bucur f mult pt DelPo, sper sa castige USO, prin cate a trecut omul asta ... ce revenire a avut si cu Thiem ...

La fete same bullshit, nimeni nu are o constanta, Simona e nr 2 pt ca, cat de cat a avut constanta la turneele semimari, dar la GS nu reuseste sa faca pasul, oricare va castiga USO e surpriza si la fel cum a castigat Ostapenko demonstreaza ca-n acest moment tenisul feminin e undeva jos, nimeni nu se ridica peste medie.

Profile  

PostPosted: Fri Sep 08, 2017 7:22 pm 

Del Potro este unul dintre cei mai talentati tenismeni din circuit si daca nu ar fi fost macinat de accidentari de-alungul carierei ar fi avut cateva GS in palmares. Sper sa-l bata diseara pe Nadal si sa castige acest US Open pentru ca o merita din plin.

Profile  

PostPosted: Fri Sep 08, 2017 8:52 pm 

Tecau o cistigat finala la dublu masculin al open-ul New York.

Profile  

PostPosted: Thu Sep 14, 2017 9:15 am 

Foarte tare

http://www.treizecizero.ro/news/versus- ... -de-invins

Profile  

PostPosted: Wed Oct 11, 2017 12:18 pm 

Fain scris.

http://adriangeorgescu.ro/2017/10/10/ne ... more-25779

Profile  

PostPosted: Tue Jan 16, 2018 4:38 pm 

Desi m-am umplut de nervi ca nu stiam fazele cu Hamilton si Margaret Court, foarte fain scris.

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/austra ... 30471.html

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next