Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Tue Jun 15, 2021 11:05 pm
Post new topic Reply to topic  [ 96 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Oct 07, 2020 12:39 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
Best of Mic'd Up Stanley Cup Final | NHL

NHL Unexpected Moments, Part 4

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Apr 21, 2021 6:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
chiar despre asta vorbesc: momentele alea atât de rare şi tocmai de aceea foarte prețioase când magia face un salt de pe unde-o sta ea pitită în timpul liber pentru a irumpe în real. când viața de toate zilele, în general bine-mersi prozaică, o ia cu mult înaintea superlativelor, astfel încât până şi superlativele, oricât trufaşe ar fi ele, îşi ridică neajutorate brațele spre cer ca şi cum şi-ar cere scuze că forța lor expresivă e la urma urmelor ridicolă, limitată. şi astfel îți dai seama, oare pentru a câta oară, că lumea asta, aşa cum e alcătuită ea, aşa cum ni se înfățişează zilnic simțurilor, nu-i câtuşi de puțin corectă (nu că s-ar fi pus problema vreodată să fie). nu, lumea asta nu poate fi justă de-ți vine câteodată s-o iei la palme şi-n același timp s-o îmbrățișezi. fiindcă nici ea nu stă pe gânduri înainte de a-ți arde un pumn fulgerător drept sub bărbie, atât de zdravăn că te scoate, instantaneu, ca în desene animate, din şosete şi pantofi, apoi mai departe chiar din trup. see ya later, sucker!

cum te poți apăra eficace atunci când McDavid e plesnit brusc de geniu? răspunsul la întrebarea asta e simultan extrem de complicat şi banal. complicat pentru că oricâte ore ar petrece un antrenor cu jucătorii în fața tablei cu scheme tactice, nu poate articula o strategie infailibilă de neutralizare a pericolului. e peste puterile sale omeneşti să atingă un asemenea pisc. evident că el poate găsi, după chibzuieli îndelungate, soluții funcționale, care merg ca unse în circumstanțele obişnuite. subliniez: în circumstanțe obişnuite. dar ce faci atunci când când te confrunți cu ceea ce iese din ordinar, cu extra-ordinarul? eventual ridici din umeri şi accepți că răspunsul la întrebarea de mai sus e de fapt foarte simplu: nu poți. McDavid e atât de bun încât nici nu-ți permiți, ca hocheist profesionist, să fii invidios sau, şi mai rău, ranchiunos (I hope I’m not speaking too soon). coechipier sau adversar trebuie să-i recunoşti excelența. say okay and then move on. că până şi zeii sunt oameni, cu zile mai bune şi zile mai proaste.


McDavid dissects Habs' D for brilliant GWG

golul cu încetinitorul, din alt unghi

rezumatul meciului.

Canadiens @ Oilers 4/19/21 | NHL Highlights

pentru cei care (se) întreabă, “Habs” e numele “de alint” al echipei Montreal Canadiens, în timp ce acronimul GWG înseamnă “game-winning goal.” GWG e acel gol care, privit retrospectiv, rupe decisiv echilibrul de pe tabela de marcaj. GWG poate fi ultimul gol înscris de echipa învingătoare (când se înregistrează un scor strâns de genul 2 - 1 sau 4 - 3). în cazul unei victorii mai detaşate, totuşi, GWG e golul care modifică ultima egalitate de pe tabelă, pentru că e cel care înclină definitiv balanța unei confruntări. în cazul meciului de mai sus, deşi scorul final a fost 4 - 1 în favoarea echipei Edmonton Oilers, golul lui McDavid de 2 - 1 este considerat ca fiind GWG.

câteva cuvinte despre sezonul curent. datorită pandemiei, formatul (rezultat în urma a ceea ce se numeşte temporary realignment) e cu totul diferit. nu doar că se joacă mult mai puține meciuri în sezonul regulat (56 în loc de 81), dar şi componența diviziilor a fost modificată substanțial. echipele nu mai sunt împărțite în cele două conferințe tradiționale, de est şi de vest, ci pe criterii naționale. sunt trei divizii “americane” (de est, centrală şi de vest) cu câte 8 echipe, respectiv divizia “canadiană” (de nord) care include cele şapte echipe din Canada. evident că rațiunea unei asemenea împărțiri este aceea de a minimaliza călătoriile peste graniță ale echipelor angrenate în competiție, cel puțin pe durata sezonului regulat. ostilitățile au debutat pe 13 ianuarie 2021 şi se vor încheia undeva prin iulie (depinde de lungimea seriilor din play-off, când se va juca după sistemul best of 7). meciurile din post-sezon trebuie să înceapă în luna mai (dacă nu intervine nimic deosebit), iar primele două runde vor fi între echipele aceleiaşi divizii (echipa de pe locul 1 o va întâlni pe cea de pe locul 4, iar echipa de pe locul locul 2 pe cea de pe locul 3, după care învingătoarele vor juca între ele). după cele două runde inițiale, vor rămâne în cărți patru echipe (practic câştigătoarele fiecărei divizii): trei echipe americane şi una canadiană. în momentul respectiv, cel puțin o confruntare internațională nu va mai putea fi evitată. se speră totuşi că situația va fi mult mai stabilă până atunci, deşi Canada se confruntă actualmente cu un foarte agresiv val trei al pandemiei iar vaccinările merg mult mai greu decât în State. aş fi foarte surprins însă dacă jucătorii rămaşi în competiție nu vor fi vaccinați până atunci.

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Tue Apr 27, 2021 9:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
se joacă în continuare în draci, cu o înverşunare pe măsura strălucirii trofeului pus în jos. e complet aiurea că nu se dispută meciuri inter-divizionale (am omis să fac precizarea asta în postarea de mai sus), dar din păcate asta e doar una din componentele prețului plătit pandemiei. se joacă în draci, dar foarte localizat. să joci împotriva aceloraşi echipe pe toată durata sezonului regulat (chiar dacă se dispută mult mai puține meciuri per total) nu e, fireşte, soluția ideală. dar ceva e întotdeauna mai bun decât nimic. separarea asta pe criterii geografice nu-i dă ocazia suporterului obișnuit aşa cum sunt eu să urmărească echipele din celelalte divizii precum şi ritmul competiției (cum ar fi dinamica clasamentelor). mă refer aproape exclusiv la divizia canadiană (de nord) pentru că o urmăresc cu o anumită atenție. dar probabil că echilibrul e cuvântul de ordine şi în celelalte divizii. datorită restricțiilor impuse de ligă în ceea ce priveşte salarizarea, e foarte greu să concentrezi valoarea doar în câteva puncte (ceea ce înainte se numea sistem dinastic). principiul de organizare egalitar, prin care un număr mare de echipe pornesc la luptă cu şanse relativ apropiate de câştig, creşte sensibil competitivitatea ligii. clasamentele diviziilor sunt mai strânse ca oricând, polarizările nesănătoase au fost în mare măsură eliminate. dinamica e aceea dictată de ciclurile de creştere şi descreştere, specifice fiecărui club. e o adevărată artă, ca manager general, să asamblezi un lot competitiv cu care să încerci să câştigi Cupa Stanley atâta timp cât fereastra de oportunitate nu rămâne deschisă la nesfârşit. creşti cât creşti, tragi tare la trofeul suprem pentru că timpul nu are răbdare. orice creştere este urmată inevitabil de o descreştere, un interval al replierii când ai şansa să-ți reconstruiești echipa şi să porneşti din nou la atac.

în divizia de nord, cu aproximativ zece etape rămase în calendar, lucrurile încep să se aşeze încetul cu încetul. cel mai probabil, echipele aflate pe primele patru locuri la ora actuală sunt cele care se vor califica în playoff. Calgary Flames, prima echipă de sub linia fatidică, trebuie să recupereze 6 puncte pentru a-i egala pe Montreal Canadiens (care au avantajul unui joc în minus), ceea ce nu-i de ici de colo. matematic vorbind, chiar şi echipa Vancouver Canucks păstrează încă şanse de calificare deoarece mai au de disputat 14 meciuri (programul le-a fost întrerupt brutal datorită unui focar de Covid-19 la echipă), comparativ cu Oilers cărora le-au rămas doar 10 meciuri în program. Canucii ar putea tresălta de bucurie în sinea lor dar nu foarte vocal deoarece sunt conştienți că 5 partide din cele 14 sunt împotriva lui Oilers. Edmonton ar trebui să sufere o implozie spectaculoasă în perioada imediat următoare pentru a pierde toate meciurile alea. sorry baby, not gonna happen. e prin urmare destul de greu de crezut că ierarhia actuală se mai poate schimba semnificativ. Toronto pare de asemenea să se fi detaşat în câştigătoare a diviziei, astfel încât singura miză reală rămasă în joc este locul doi, respectiv locul trei. protagonistele sunt echipele Edmonton Oilers şi Winnipeg Jets. cine va ocupa poziția superioară în clasament la sfârşit va avea avantajul (câteodată decisiv) al gheții în prima rundă a playoff-ului, când echipa de pe locul 2 se va înfrunta cu cea de pe locul trei. înaintea meciului de aseară (luni, 26 aprilie) disputat la Winnipeg, Jets erau pe locul 2. derby-ul a fost foarte disputat şi spectaculos, în ciuda scorului final.

rezumatul partidei poate fi urmărit aici.

McDavids' Hat Trick against Jets

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sat May 08, 2021 7:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
şi de atunci s-au mai întâmplatără multe fapte dă vitejie precum şi alte fapte dă “vitejie” ca să să plinească toate cele ce-au fost proorocite din vechime de luminățiile lor cronicarii cum că boiarii dumnealor petroliştii avea să îndure multe şi cumplite patimi până la izbânda ceai mare şi adevărată. cari nu să ştie dacă şi când va să vie. da’ dă Doamne să să scoboare ea odată din ceriurile Tale preaînalte ca să videm şi noi minunăția ce n-am văzutără de lungi secoli ce iacătă mâini-poimâini or agiunge la 31 dă veleaturi.

mda, multe nu se mai pot spune acum când Alberta s-a încoronat recent cu un titlu extrem de dubios, pe măsura tâmpeniei libertarienilor care îi populează teritoriul: “The province has the highest active case rate in Canada and the United States, with 554 active cases per 100,000 people — more than double the case rate of Ontario, the next-highest province” (mai multe detalii aici).

it’s an open season out there. dar destul că iar îmi creşte tensiunea.

mai bine hochei, că şi-aşa stăm pe curu’ nostru acasă dacă lucru din părți. după cum spuneam undeva mai sus, în divizia de nord, lucrurile continuă să se aşeze într-un mod destul de previzibil. echipele mai au de disputat între 3 şi 5 jocuri şi sincer nu cred că mai e posibilă o răsturnare spectaculoasă în clasament (cum ar fi de pildă devansarea echipei Montreal Canadiens de către Calgary Flames). Oilers au ajuns la doar două puncte de a-şi adjudeca nu calificarea în playoffs (sunt deja matematic calificați) ci locul 2 în divizie, ceea ce ar aduce cu sine avantajul “terenului propriu” (ca să împrumut o sintagmă din fotbal) în primele două meciuri ale seriei împotriva celor din Winnipeg (sau Montreal). lucrul ăsta s-ar fi putut întâmpla aseară (joi) dacă portarul Koskinen, băiat bun de altfel, nu ar fi făcut nr. 2 în pantaloni în prima repriză a meciului împotriva echipei Vancouver Canucks (meci pierdut acasă de Oilers cu scorul de 3 - 6), după cum se poate vedea mai jos. dar a fost vorba (sper) doar de o sincopă, pentru că în cele două meciuri precedente, jucate la Vancouver, Oilers s-au impus cu scorul general de 9 - 4 (5 - 3, respectiv 4 - 1). din cele două meciuri rămase de disputat împotriva celor din Vancouver, primul se va disputa mâine seară (adică sâmbătă), când sper că victoria nu le va mai scăpa petroliștilor.

dar povestea care domină cel puțin divizia de nord este numărul de puncte pe care McDavid va reuşi să le realizeze la finalul acestui sezon prescurtat. reamintesc că jucătorii primesc câte un punct pentru fiecare gol şi câte un punct pentru fiecare pasă de gol. astfel, în 52 de meciuri disputate, McDavid a realizat 96 de puncte (31 de goluri + 65 pase de gol). mai are la dispoziție 4 jocuri pentru a atinge un record fabulos: 100 de puncte. după cum se vede, McDavid este un jucător altruist, care joacă preponderent pentru echipă. în situații decisive, pasează mai mult decât șutează. iar din pasele lui pleacă foarte multe goluri (vezi videoclipul fazelor realizate împreună cu Draisaitl). prefer să nu mă pronunț cu privire la posibilitatea ca McDavid să atingă şi chiar să depăşească borna magică pe care scrie “100 de puncte în doar 56 de meciuri” dar adaug numai că ceea ce acum o lună două părea neverosimil, astăzi este pe cale să se împlinească.

Wayne Gretzky Says McDavid Has Gone to Another Level and Believes He Will Hit 100 Points

dintre faptele de vitejie menționate mai sus, se detaşează golul înscris de McDavid împotriva echipei Calgary Flames pe 1 mai (pe data de 1 mai, nu pe arena din TM). şut fulgerător după o acțiune personală, atât de rapid că i-a luat prin surprindere până şi pe comentatori (de Markstrom nici nu mai vorbesc).

McDavid Does It Again with Yet Another Sensational Goal

dintre celelalte fapte amintite, cele de “vitejie,” iese in evidență isprava lui Koskinen (dar şi a apărării) din prima repriză de joi seara. normal că după primirea celui de-al patrulea gol, Koskinen a fost înlocuit. it wasn’t one of his best nights, for sure.

Canucks Score Four Goals on Four Shots

Mikko Koskinen Breaks Stick after Allowing 4 Goals on 4 Shots

despre McDavid, dincolo de gheață şi până la gât în reclamă mascată. frumos când aminteşte de gerul din Edmonton (“săptămâna trecută a fost locul cel mai friguros de pe planetă literalmente, fără exagerare”).

10 Things Connor McDavid Can’t Live Without | GQ Sports

toate luminile reflectoarelor sunt ațintite asupra superstarului care e McDavid, dar partenerul său din linia de atac, Leon Draisaitl, merită menționat şi el la superlativ. de fapt, cei doi alcătuiesc un duo letal pentru apărările adverse, după cum se poate vedea în clipul de mai jos. e o adevărată încântare să urmărești fazele de șah-mat extrem de spectaculoase, bam - bam - bang!

Connor McDavid and Leon Draisaitl (Evolution of the Best Duo in the NHL)

închei pe o notă mai amuzantă, cu un alt set de faze ciudate din NHL.

Weird-o de Mayo | Weird NHL Vol. 55

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sun May 09, 2021 9:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
i.s.t.o.r.i.e. in more ways than one. McDavid atinge borna magică de 100 de puncte în 53 de meciuri. Draisaitl își trece în cont cel de-al 500-lea punct din carieră. apărătorul Adam Larsson (Oilers) joacă cel de-al 600-lea meci în NHL. și pe deasupra Oilers câștigă partida, asigurându-și locul secund din divizia de nord și implicit avantajul arenei în prima serie de playoff.

a fost un meci, cum să spun, ciudat. s-au marcat în total 7 goluri, dintre care 6 în repriza secundă. evident că partida a început cu mult înaintea începerii ei oficiale. era inevitabil ca privirile tuturor să fie ațintite asupra lui McDavid și a posibilității ca el să adauge încă o pagină glorioasă (ce aiurea sună sintagma asta, dar nu găsesc alta mai potrivită) nu doar la istoria carierei personale, ci și la aceea a competiției în general. fiindcă, în noaptea asta, McDavid a intrat într-o companie foarte selectă: în 1983 - 84, Gretzky, care evolua tot pentru Edmonton Oilers la vremea respectivă, a înscris 100 de puncte în doar 34 de meciuri (avea 153 de puncte după 56 de meciuri), în timp ce în sezonul 1995 - 96, atât Lemieux (116 puncte în 56 de partide) cât și Jaromir Jagr (104 puncte în 56 de partide) au atins recorduri asemănătoare. o listă a recordurilor impresionante deținute de Gretzky poate fi accesată aici. dacă luăm însă în calcul faptul că atât apărătorii cât și portarii și-au îmbunătățit tehnica de-a lungul anilor, astfel că în NHL-ul de astăzi se înscriu mai puține goluri ca în anii 80 și 90 (deci punctele se adună mai greu), magnitudinea realizării lui McDavid ne apare la adevărata ei dimensiune.

era deci cât se poate de natural ca media, în special cea din aria hocheiului, să creeze un adevărat hype în jurul acestui eveniment așteptat. ceea ce iese de sub incidența normei este calmul și profesionalismul cu care McDavid a tratat meciul din seara asta, în ciuda presiunii imense care se acumulase în jurul său. de fapt, nici nu se așezaseră jucătorii bine în patine că McDavid a și înscris primul gol al meciului (secunda 45). din cele patru goluri ale echipei gazdă, McDavid a marcat unul și a fost coautor la celelalte trei. e adevărat că și coechipierii l-au ajutat cu pase (mai toate pucurile treceau pe la McDavid atunci când era pe gheață), dar totuși nimeni nu-i poate nega talentul nativ incontestabil (dublat însă de o muncă titanică). probabil că diferența dintre un star și un superstar e chiar asta: primul se scoate exclusiv pe sine în evidență, în vreme ce al doilea își face coechipierii mai buni, îi trage pe toți după el, cum s-ar spune, într-un plan superior.

de-acum înainte, singura grijă a echipei este playoff-ul, unde se va juca la un alt nivel (știu, pare greu de crezut, dar nimic nu se poate compara cu intensitatea meciurilor care alcătuiesc o serie eliminatorie). McDavid, Draisaitl, Smith, Barrie sunt clar pregătiți să facă saltul în acea zonă cu totul specială a competiției. dar dacă nu vor fi sprijiniți în cele ce urmează și de ceilalți coechipieri, deznodământul campaniei va fi identic cu cel de anul trecut.

McDavid Reaches 100 Points in 53 Games!

POST-RAW | Connor McDavid 05.08.21 [Conferința de presă de după meci]

Canucks @ Oilers 5/8/21 | NHL Highlights

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sat May 15, 2021 8:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
la ora când scriu, s-a făcut sâmbătă de ore bune în România (mai vreo 45 de minute şi trec şi eu pragul miezului nopții). astăzi (adică vreau să spun sâmbătă), începe ediția 2021 a playoff-ului NHL. deocamdată întră în focul competiției doar cele trei divizii americane, fiindcă, aşa cum spuneam într-o altă postare, divizia canadiană mai are câteva jocuri de bifat datorită amânării unor partide acum vreo două luni când Vancouver Canucks s-au confruntat cu un focar de infecții COVID-19 în cadrul lotului. meciurile sunt exclusiv pentru palmares deoarece clasamentul final şi deci configurația seriilor sunt deja bătute în cuie: Toronto Maple Leafs se vor duela cu Montreal Canadiens, în timp ce Edmonton Oilers vor juca împotriva celor de la Winnipeg Jets. echipele diviziei de nord încep playoff-ul de-abia miercurea viitoare, pe 19 mai. pandemia face încă ravagii în Canada (şi mai ales aici în Alberta), deci nici nu se pune problema spectatorilor. that's a bummer, for sure.

până la debutul ostilităților, m-am gândit să mai postez câteva clipuri, amuzante şi ciudate. I hope you'll enjoy them.

Koreans React to NHL Hits and Fights for the First Time "Go fight! Go fight!" "What? what?" :lol: :lol: :lol:

Rugby Player Reacts to NHL Best Fights Ever! guy's comments--gold: "that's fucking epic! I can't watch two fights at once." :lol:

NHL "Embarrassing" Moments some of these plays, though, unreal. :lol:

NHL Rare Moments

NHL Rare Moments, Part II

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sun May 16, 2021 9:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
astăzi s-a consemnat o situație insolită pentru NHL: prima partidă din playoff s-a disputat în aceeaşi zi cu un joc din sezonul regulat. evident că anomalia asta se datorează pandemiei. meciurile sezonului regulat din divizia de nord s-ar fi încheiat la timp dacă n-ar fi existat situația de urgență în lotul echipei Vancouver Canucks acum câteva luni (aşa cum am menționat mai sus). Vancouver mai au de disputat trei jocuri, toate împotriva celor din Calgary. şi cu toate că deznodământul acestor întâlniri nu mai poate schimba configurația clasamentului în partea sa superioară, playoff-ul diviziei de nord nu poate începe decât în momentul în care sezonul regulat şi-a tras cortina (asta se va întâmpla miercuri). aşadar, meciul de azi (pierdut de Oilers acasă cu scorul de 1 - 4) nu a contat practic decât pentru statistici. şi vorbind de statistici, trebuie să menționez că McDavid a acumulat 105 puncte în cele 56 de meciuri ale sezonului ăsta abreviat (a fost integralist). ca să vă faceți o idee asupra dominației sale la nivel de ligă, iată clasamentul cu primii 5 jucători.

1. Connor McDavid (Edmonton Oilers) 105
2. Leon Draisaitl (Edmonton Oilers) 84
3. Brad Marchand (Boston Bruins) 69
4. Mitchell Marner (Toronto Maple Leafs) 67
5. Auston Matthews (Toronto Maple Leafs) 66

Clasamentul întreg poate fi accesat aici.

după cum se poate observa, patru din cei cinci jucători de la vârful ierarhiei activează în divizia canadiană (de fapt, trei dintre ei sunt de naționalitate canadiană: McDavid, Marchand, respectiv Marner; unul e neamț: Draisaitl; iar ultimul e american: Matthews). înseamnă asta oare că divizia de nord e cea mai tare din cele patru? cu toate că cei patru jucători de mai sus sunt foarte buni (to put it mildly), am impresia că, valoric vorbind, divizia canadiană e puțin mai dezechilibrată decât celelalte. asta nu-i ştirbeşte cu nimic meritele lui McDavid care a atins, la numai 23 de ani, nişte cifre impresionante (a se vedea în primul rând diferența de puncte dintre locul 1 şi 2, respectiv dintre locurile 2 şi 3). practic, McDavid şi Draisaitl au fost de departe cei mai productivi jucători din ligă sezonul ăsta. după cum se poate observa, imaginile spectaculoase din clipul cu cei doi de mai sus nu sunt rupte din context ca să mă exprim astfel: valoarea lor se reflectă nu doar într-un mozaic de faze impresionante ci se regăseşte şi în statistici.

de altfel, McDavid a urcat deja, la 23 de ani, pe locul patru în clasamentul all-time la categoria "points per game" (din sezonul regulat). dacă privim chiar în treacăt acest clasament, observăm că şapte jucători din primii zece sunt canadieni (nu întâmplător exact primii şapte), doi sunt suedezi, şi unul slovac (niciun american). doar McDavid şi Crosby sunt încă jucători activi, dar McDavid evident are avantajul vârstei (cu toate că e mai mic cu 10 ani, l-a depăşit deja pe Crosby in clasament). e foarte adevărat că echipele de club americane domină NHL-ul, dar o fac cu jucători străini (primordial canadieni). privită din afară (în special din Europa), liga națională de hochei apare ca o afacere americană, dar în realitate situația e cu mult mai nuanțată. singura dominație a americanilor (care explică de fapt totul) e aceea la nivel financiar.

în fine, meciul de debut al playoff-ului 2021 s-a disputat cum spuneam astăzi (sâmbătă 15 mai) între Washington Capitals şi Boston Bruins (locurile doi şi trei în divizia de est). cum sâmbăta mă învârt cu treabă prin bucătărie (astăzi am făcut de unul singur două pizze de la A la Z şi am copt două pâini de casă, din aluaturi diferite, mind you), am urmărit meciul mai mult cu urechile. a fost, din ce am văzut/auzit o întâlnire extrem de disputată şi de strânsă (cum te-ai aştepta de altfel să fie un meci din playoff), decisă în prima repriză de prelungiri. în sală au fost prezenți şi 5000 de fani (bănuiesc că toți vaccinați), ceea ce a dat culoare confruntării. mâine sunt programate trei meciuri.

East Division

Game 1 [May 15, 2021]

Boston Bruins @ Washington Capitals 2 - 3 in OT 1 [Capitals leads series 1 - 0]

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Tue May 18, 2021 9:30 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Mon May 17, 2021 9:12 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
un minut şi 14 secunde. atât a lipsit pentru ca recordul celor mai multe partide decise în prelungiri din prima rundă a play-off-ului (record stabilit cu doar câteva ore înainte, la finalul meciului de la Pittsburgh) să urce la 4. a fost o zi plină de hochei de cea mai bună calitate (playoff hockey, baby), care a mers într-un crescendo amețitor (chiar dacă în cea de-a doua partidă a zilei nu s-a înscris decât un singur gol), de la foarte disputat la infernal. în mod absolut, intensitatea cu care se joacă fiecare fază poate fi explicată și prin faptul că fanii și-au făcut reapariția în arene (din păcate doar în State). dacă vă amintiți, foarte puține meciuri au necesitat prelungiri în ediția de anul trecut (mai ales în fazele incipiente ale competiției), rezultat direct al experimentului celor două bule. așadar, recordul de cele mai multe partide terminate la egalitate la sfârșitul timpului regulamentar de joc a rămas la 3 (una ieri și două astăzi) deoarece campionii en-titre, "n-au fost de acord" să joace prelungirile, deși, după cum spuneam anul trecut, se descurcă foarte bine în overtime. au terminat sezonul regulat în urma echipei Florida Panthers, mult mai slab cotată, ceea ce înseamnă că vor juca primele două meciuri în deplasare. o afacere floridană (?) cum s-ar spune. în ciuda diferenței (cel puțin pe hârtie) dintre cele două loturi a fost un meci superb, cu suspans și răsturnări de situație, așa cum scrie la carte. de fapt, nu mă mai miră nimic, de vreme ce din divizia respectivă (Central) nu s-au calificat în playoffs finaliștii de anul trecut, Dallas Stars. au rămas pe dinafară de asemenea, din aceeași divizie, nume "grele" (Chicago Blackhawks respectiv Detroit Red Wings). atât Chicago cât și Detroit trec printr-o perioadă de reconstrucție, care este specifică acestei ligi post-dinastice (vezi discuția de mai sus despre ciclurile naturale de creștere și descreştere din viața fiecărui club).

rezumatele zilei pot fi urmărite mai jos. spoiler alert: n-a fost o zi fastă pentru gazde.

05/16/21

East Division

New York Islanders @ Pittsburgh Penguins 4 - 3 in OT 1 [Game 1, NYI leads series 1 - 0]

West Division

Minnesota Wild @ Las Vegas Knights 1 - 0 in OT 1 [Game 1, MIN leads series 1 - 0]

Central Division

Tampa Bay Lightning @ Florida Panthers 5 - 4 [Game 1, TBL leads series 1 - 0]

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Wed May 19, 2021 9:38 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Tue May 18, 2021 8:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
într-o ligă în care echilibrul pare cuvântul de ordine, două echipe (cel puțin până acum) fac o figură aparte: Carolina Hurricanes și Colorado Avalanche. ambele par hotărâte să rezolve ecuația primului tur într-un timp record. după mulți ani (ah, damn you 2006 plaoffs!), echipa din Carolina de Nord pare să fie o candidată legitimă la trofeul suprem. chestia asta îmi cam dă fiori, având în vedere că "uraganele" sunt de aceeași parte a tabloului cu Oilers (se vor întâlni în meci direct, ca o reeditare a finalei mari de acum exact 15 ani, dacă evident ambele trec de primele două tururi, intra-divizionare). finala diviziei centrale ar putea să le aducă față în față pe Carolina respectiv Tampa Bay (deținătoarea Cupei Stanley). ouch! imposibil de avansat un pronostic în momentul de față. cât despre Colorado, au făcut scor, după un meci electrizant, cu echipa care a câștigat Cupa Stanley în 2019. finalmente, Boston Bruins s-au jucat cu focul în meciul doi al seriei contra echipei Washington Capitals. dar n-o mai lungesc cu textele în seara asta pentru că sunt foarte obosit și simt cum îmi dă târcoale o migrenă mai perfidă decât Albionul.

05/17/21 [Day 3]

East Division

Boston Bruins @ Washington Capitals 4 - 3 in OT 1 [game 2, series tied 1 - 1]

Central Division

Nashville Predators @ Carolina Hurricanes 2 - 5 [game 1, CAR leads series 1 - 0]

West Division

St. Louis Blues @ Colorado Avalanche 1 - 4 [game 1, COL leads series 1 - 0]

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed May 19, 2021 9:32 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 171
o înfrângere în chiar primul meci al seriei, mai ales atunci când evoluezi acasă, ți-o aruncă numaidecât în cârcă pe dom'șoara statistica, învelită în nenumărate falduri adipoase. nu-i chiar ușor să patinezi cu o asemenea făptură supraponderală pe umeri, și cu atât mai greu să fii dezinvolt și plin de fente (folosesc cuvântul "fente" la propriu). e-adevărat: cărțile nu sunt (încă) făcute, zarurile n-au fost complet aruncate, literele așteaptă deocamdată să fie săpate în piatră. dar simți cât se poate de limpede, plutind pe deasupra pielii, fulgerarea pe care o lasă în urma ei lama cuțitului. încă puțin și îți va despica fără efort epiderma, apoi mușchii, pentru a se înfige în cele din urmă, cu un zgomot înfundat, drept în armura osului.

dacă simt nevoia să fiu excesiv de liric pe un topic de hochei, cu riscul (asumat) de a produce un scârțâit asemănător celui făcut uneori de cretă pe tablă, este pentru că afară ninge de-a binelea, de ceasuri bune. "te uită cum ninge florar / spre geamuri, iubito, privește--/ mai spune s-aducă jăratec / și focul s-aud cum trosnește." exact. ninge, și noi ne-am adunat la gura sobei, ca-n vremurile de odinioară, depănând povești sentimentale.

dar la fel ca legendele și miturile din vechime, emisiile lirice conțin și ele un sâmbure de adevăr. anume că, în playoff, debutul cu înfrângere are darul de a-ți turna plumb în picioare, pe ici pe colo, prin locurile esențiale. nu e firește nimic pierdut, dar un mic bec roșu de alarmă s-a aprins deja în panoul de comandă, clipind amenințător. Pittsburgh Penguins, Florida Panthers, respectiv Las Vegas Golden Knights au început cel de-al doilea meci al seriei din acest punct delicat. era deci interesant de urmărit cum răspund provocării. din păcate pentru pantere, situația s-a înrăutățit semnificativ. cu toate că îl au în spatele băncii de rezerve pe Joel Quenneville, cel care a scris nu de mult istorie ca antrenor al echipei Chicago Blackhawks, Tampa Bay Lightning sunt o nucă prea tare de spart în momentul de față. nu ar surprinde pe nimeni dacă seria s-ar termina după disputarea celor două meciuri pe gheața patinoarului din Tampa Bay.

pe de altă parte, atât pinguinii cât și cavalerii din orașul păcatelor au găsit resursele necesare pentru a depăși startul defavorabil. bine, ambele echipe sunt de cu totul alt calibru (no disrespect, Florida!). cei din Pittsburgh, de exemplu, au făcut o primă repriză de vis, la finele căreia conduceau cu 2 - 0. suficient, după cum s-a văzut, pentru obținerea victoriei atât de necesare. astfel că ambele echipe se pot considera mulțumite: New York Islanders pentru că se întorc dintr-o deplasare complicată cu o victorie (sunt cotați cu șansa a doua, cel puțin prin prisma rezultatelor din sezonul regulat); Penguins pentru că au relansat de bine de rău seria.

în miezul deșertului Mojave, portarul Marc-André Fleury a pătruns deja în acea zonă specială (into the groove) care-i permite să evolueze senzațional. camerele de luat vederi l-au surprins cum mângâie barele metalice ale porții înaintea începerii partidei, astfel încât mințile mai slabe ar putea crede că în gestul ăsta aparent inofensiv se ascunde secretul evoluției sale impresionante. în orice caz, e probabil mult spus că a câștigat de unul singur meciul, dar a fost cu siguranță unul din factorii decisivi ai victoriei. dacă va continua să apere în aceeași notă (lucru foarte posibil după cum au demonstrat-o Hudobin și Demko anul trecut), s-ar putea ca Las Vegas să ajungă departe. nu e încă suficient de clar cât de departe, întrucât Colorado Avalanche au o trupă foarte bună. mă hazardez oare dincolo de limitele rezonabilului dacă anunț, aici și acum, că în finala Cupei Stanley s-ar putea întâlni Carolina Hurricanes sau Tampa Bay Lightning și Colorado Avalanche sau Las Vegas Golden Knights? probabil. numai că surprizele, ca în orice alt sport, dau culoare competiției.

First Round

05/18/21 [Day 4]

East Division

New York Islanders @ Pittsburgh Penguins 1 - 2 [game 2, series tied 1 - 1]

Central Division

Tampa Bay Lightning @ Florida Panthers 3 - 1 [game 2, TBL leads series 2 - 0]

West Division

Minnesota Wild @ Las Vegas Golden Knights 1 - 3 [game 2, series tied 1 - 1]

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Fri May 21, 2021 4:02 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 96 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group