Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Sun Dec 05, 2021 1:54 pm
Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Sep 09, 2020 7:07 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Western Conference Final

Game 2 [September 8]

Dallas Stars @ Las Vegas Golden Knights 0 - 3 [series tied 1 - 1]

momentul absolut oportun pentru ca Las Vegas să le transmită celor din Dallas un semnal. e neplăcut să începi seria cu o înfrângere, dar viața cavalerilor ar fi fost cu siguranță mult mai grea în continuare dacă ar fi pierdut în seara asta. poate nu într-atât încât să apese butonul pe care scrie "panică" dar suficient ca să provoace o discuție serioasă în vestiar. meciul ăsta mi-a întărit suspiciunea că cei din Las Vegas nu apasă pedala de accelerație decât atunci când e absolut necesar. poate îsi dozează efortul pentru finala cupei Stanley, cine stie. având în vedere că playoff-ul este mai degrabă un maraton decât un sprint, strategia asta n-ar fi o idee tocmai rea, cu o singură mențiune: ca lucrurile să nu-ți scape de sub control. să vedem cum va răspunde Dallas în partida cu numărul trei.

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Thu Sep 10, 2020 7:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Eastern Conference Final

Game 2 [September 9]

New York Islanders @ Tampa Bay Lightning 1 - 2 [TBL leads 2 - 0]

okay, când jucătorii lui New York Islanders au deschis scorul după fix un minut si 24 de secunde de la începerea partidei, toată lumea se gândea probabil că va urma un galop de sănătate, cu o evoluție a scorului în revers față de alaltăieri. chestii de genul ăsta se întâmplă destul de frecvent în hochei. după cum se poate vedea din rezumate, în general hocheistii tipici arată ca niste vikingi, cu bărbile lor lăsate să crească în voie (o grămadă nici nu se rad pe toată durata playoff-ului; cu cât e barba mai lungă cu atât mai aproape te afli de țelul visat, Cupa Stantely). atunci când vikingii din adversar dorm pe ei, nu e bine să-ți bumbăcesti prea tare partenerul de întrecere. nu de alta dar s-ar putea să le dai desteptarea din greseală mai-sus amintiților vikingi. care, treziți brusc din somn, s-ar putea să nu fie foarte curtenitori. acuma depinde si ai cui vikingi sunt mai tari. că dacă vikingii tăi le dau clasă la vikingii lu' ăialalți, atunci ai voie să le tragi o chelfăneală pe cinste (citeste "să le-o tragi"), că oricum, tot ce-ți pot face drept răspuns e să-ți sufle un kil de pene acolo unde nu te vede soarele. cam asa au stat lucrurile în meciul ăsta. NYI au plecat ca din puscă numai că din cauza grabei prea intense se pare că si-au pierdut toate pustile pe undeva pe drum. mamă ce-as mai vrea să scriu că va fi o serie fără istoric, dar mă abțin. I just don't want to jinx it.


bubble hockey can be funny, too :lol:

Weirdness in the Bubble

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Fri Sep 11, 2020 8:14 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Western Conference Final

Las Vegas Golden Knights @ Dallas Stars 2 - 3 in OT [DAL leads 2 - 1]

how on Earth can you lose when you outshoot your opponent by such a wide margin (40 to 20 or something like that)? încep să-mi schimb părerea despre băieții din Las Vegas. o fi Khudobin în formă de zile mari, dar ceva parcă nu puscă. după care mai intervin subtil si arbitrii, alimentând sentimentul general că Las Vegas sunt împinsi discret de la spate, pencă, nu-i asa, trebuie să prindă hocheiul rădăcini chiar si în piatra seacă a desertului Mojave. e foarte greu de făcut o predicție cu privire la deznodământul acestei serii, dar faptul că sunt mereu cu un pas în urma adversarului nu sună deloc promițător pentru cavalerii auriți din Las Vegas (ce nume pompos si stupid până la urmă). Dallas a câstigat meciurile impare până acum, ceea ce înseamnă că dacă pattern-ul ăsta se menține, texanii vor câstiga cu 4 - 3 la partide. sucks for Las Vegas, but it is what it is. they need to change something so badly right now. că altfel nu-i prinde paltonul în Edmonton (playoff-ul se va termina undeva pe la începutul lunii octombrie).

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sat Sep 12, 2020 7:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Eastern Conference Final

Tampa Bay Lightning @ New York Islanders 3 - 5 [TBL leads 2 - 1]

există viață si după 0 - 2 la partide. întrebarea de o mie de puncte e cât de lungă?

more fun on the ice in round 1.

Weird NHL Vol. 45

I love these mic'd up vids (ce se aude pe gheață când telespectatorii ascultă comentariul TV sau fug după o bere în timpul reclamelor).

Best of Mic'd UP | 2020 Stanley Cup Qualifiers

Best of Mic'd UP | 2020 First Round

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sun Sep 13, 2020 7:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Western Conference Final

Game 4 [September 12]

Las Vegan Golden Knights @ Dallas Stars 1 - 2 [DAL leads 3 - 1]

well, sometimes it's no meant to be. like really. no matter how hard you try, there's no way you succeed. si în seara asta, Las Vegas au dominat partida de la un capăt la celălalt si totusi au pierdut (raportul suturilor 33 - 20). where the hell did I see that before? wait, wasn't it the same story in the last game? din păcate pentru Las Vegas, dominarea a fost sterilă, pentru că golurile s-au lăsat din nou asteptate. principalul "vinovat" e portarul Hudobin, care, culmea ironiei, era portarul de rezervă al celor din Dallas la începutul playoffului. situație similară cu cea a lui Demko (Vancouver Canucks). numai că Dallas Stars e o echipă mult mai solidă decât Vancouver, iar faptul că Las Vegas nu reuseste să "spargă" cifrul apărării texane nu e decât consecința logică a acestui adevăr. iar când Hudobin e bătut, intervin barele (3 în meciul din seara asta). mă simt destul de sigur pe mine în momentul ăsta să afirm că seria e ca si pierdută pentru Las Vegas. doar o accidentare serioasă a lui Hudobin (exact ce a pățit Edmonton în 2006), ar mai putea schimba soarta finalei. pe undeva mă revoltă faptul că o echipă care joacă atât de defensiv (ceea ce e cu adevărat o oroare în hochei) să câstige împotriva cursului jocului. mai ales că golul egalizator din seara asta a fost cam norocos. pe de altă parte, arbitrii au intervenit din nou discret târziu în meci, când i-au iertat pe cei din Vegas de o eliminare de două minute pentru ca imediat în faza următoare să-i penalizeze pe cei din Dallas cu o a doua eliminare (asta se petrecea în momentul în care Las Vegas avea deja o superioritate numerică de două minute). si astfel, în loc de a se juca vreun minut jumate 4 contra 4, s-a ajuns ca Las Vegas să aibă o superioritate numerică de doi jucători (5 la 3). situațiile astea sunt extrem de dificil de gestionat de către echipa care se apără (cea care e forțată să intre în penalty kill mode), si de cele mai multe ori se termină cu gol. cu toate astea, Las Vegas nu au reusit să înscrie nici cu doi oameni mai mult pe gheață (ce-i drept, au tras cinci suturi la poartă). de obicei, un two man advantage rămas nefructificat se întoarce împotriva jucătorilor care au fost în avantaj, nu doar că încrederea adversarilor, care au scăpat cu fața curată dintr-un moment extrem de delicat, creste exponențial, dar ei însisi se demoralizează. cam asa s-a întâmplat si în meciul de azi pentru că în ultimele minute, când trebuiau să atace cu tot efectivul, Las Vegas aproape că n-au mai contat pe gheață. si uite asa s-a scris istoria acestei partide. Dallas a ajuns la un pas de finala cupei Stanley.

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Sun Feb 14, 2021 2:47 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Mon Sep 14, 2020 2:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Eastern Conference Final

Game 4 [September 13]

Tampa Bay Lightning @ New York Islanders 4 - 1 [TBL leads 3 - 1]

ce ciudat poate fi câteodată hocheiul. timp de aproximativ o repriză jumate (din trei) scorul a rămas alb, pentru ca apoi în decurs de numai 30 de secunde, bam, bam, bam, trei goluri unul după altul. sucks for New York because they actually scored first. iar cu meciul ăsta, finala conferinței de est pare jucată în mare măsură. ce-i drept, Tampa Bay sunt echipa mai bună. în plus, evoluează cu o mare ambiție ca pentru a sterge rusinea de anul trecut când, după ce au terminat sezonul pe locul 1 overall (cea mai bună echipă din NHL) si erau considerați favoriți să joace (dacă nu chiar să câstige) finala Cupei Stanley, au fost eliminați absolut socant în chiar primul tur de Columbus Blue Jackets (4 - 0 la partide), care era o echipă mult mai slab cotată. de menționat că Tampa Bay si-au luat revansa anul ăsta când a fost rândul lor să-i elimine pe Columbus tot în turul 1.

"Stuff Happens" in the Second Round | Weird NHL Vol. 46

trei clipuri care arată câtă muncă se depune în spatele scenei pentru ca playofful să decurgă normal.

Bubble Barber

Inside the Bubble: How NHL Coordinated Hotel Space

Inside the Bubble: Players, Employees Take Excursions in Hub Cities


_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Tue Sep 15, 2020 8:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Western Conference Final

Game 5 [September 14]

Dallas Stars @ Las Vegas Golden Knights 3 - 2 in OT [DAL wins series 4 - 1]

după cum spuneam, câteodată intervine destinul si nu mai e nimic de făcut. ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat. înțelege fiecare ce crede de cuviință. în seara asta, Dallas Stars s-au calificat în finala Cupei Stanley. sunt cu alte cuvinte campionii conferinței de vest chiar dacă, din superstiție, la fel ca majoritatea câstigătoarelor înaintea lor, s-au ferit să atingă trofeul care le era decernat. stiu, sună ciudat, dar e doar încă una din multele ciudățenii ale hocheiului nord-american. au fost însă si echipa mai bună? faptul că s-au calificat în finala mare ar sugera că răspunsul e da. la urma urmelor, dominarea care nu se concretizează pe tabela de marcaj e retrogradată în rubricile prăfuite ale statisticii. ca de obicei. Las Vegas au dominat partida, au condus chiar cu 2 - 0 până cu 10 minute înainte de final, si cu 2 - 1 până cu 3 minute jumate înainte de sfârsit. au sutat la poartă din nou mai mult decât adersarii, au creat pe alocuri faze spectacol, dar cu toate acestea ceva inexplicabil s-a petrecut pe gheață atunci când probabil majoritatea telespectatorilor (mai puțin fanii din Dallas) se împăcaseră deja cu ideea că peste două zile urma să se desfăsoare jocul cu numărul sase. iar în prelungiri, ei bine în prima repriză a prelungirilor, au profitat de penalizarea stupidă primită de Las Vegas pentru delay of game (când pucul respins de apărători sare peste plexigas se consideră că e vorba de tragere de timp, desi de multe ori e greu de demonstrat că a existat intenție) pentru a înscrie cu un sut superb care l-a lăsat mască pe Lehner. end of story. ca de obicei, Las Vegas a dominat, si tot ca de obicei Dallas a câstigat. Dallas Stars ajunge din nou în finala Stanley Cup după 21 de ani. în 1999 au câstigat cupa după finala desfăsurată împotriva echipei Buffalo Sabres (scor 4 - 2 la partide).

mâine echipa din Tampa Bay poate face si ea pasul spre finala mare.

BONUS

Best of Mic'd UP, Second Round | 2020 Stanley Cup Playoffs

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Wed Sep 16, 2020 8:13 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Sep 16, 2020 8:31 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Eastern Conference Final

Game 5 [September 15]

New York Islanders @ Tampa Bay Lightning 2 - 1 in 2 OT [TBL leads 3 - 2]

saga estului continuă. hotărât lucru, playoff-ul de anul ăsta nu-i foarte darnic cu echipele asa-zis favorite. ceea ce e, zic eu, benefic pentru spectacol în particular si pentru hochei în general. chiar se simte nevoia unei doze oarecare de imprevizibil, având în vedere statutul aparte al competiției din anul de grație 2020. fanii hocheiului anticipau, la debutul post-sezonului, că atmosfera din timpul si din jurul partidelor va fi sensibil diferită față de anii trecuți de vreme ce unul din termenii obisnuiți ai ecuației, anume publicul, era sublim dar lipsea cu desăvârsire. într-adevăr playoff-ul aduce întrucâtva cu un experiment, pregătit până în cele mai mici amănunte nimic de zis, dar în ultimă instanță tern, cu o suprafață mult prea netedă. fiindcă jucătorii se încarcă energetic cu emoția care se revarsă din tribune în timpul meciurilor. de obicei vedetele confiscă spectacolul cu actele lor de magie, minunate fără îndoială, insă prea puțini dau cuvenita atenție personajului colectiv care se ridică din propria-i structură amorfă pentru a asigura nu doar fundalul ci chiar scena pe care se desfăsoară reprezentația pe alocuri miraculoasă. reacțiile afective complexe din tribună, în care se oglindesc si la care răspund reacțiile afective de pe gheață, propulsează confruntarea sportivă spre deznodământ asemeni unui motor inefabil. ca unul care am avut ocazia să urmăresc de-a lungul anilor playoff-urile din NHL, pot să afirm că înclestările de anul ăsta sunt mult mai spălăcite. nu neapărat lipsite de nerv, dar parcă seamănă prea mult cu niste transpuneri corecte în practică ale unor strategii teoretice, de manual. miza evident există, deci nu se poate vorbi de simple meciuri demonstrative; în acelasi timp lipseste nu doar vuietul arenei ci si răspunsul jucătorilor la energia inexprimabilă care curge constant din tribune. lipsesc arțagul, în sensul bun al termenului, si mai ales încăierările, care constituie sarea si piperul oricărui meci de hochei. după cum bine zicea Rodney Dangerfield, "I went to a fight the other night, and a hockey game broke out.” :lol:

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Fri Sep 18, 2020 7:49 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
Eastern Conference Final

Game 6 [September 17]

Tampa Bay Lightning @ New York Islanders 2 - 1 in OT [TBL wins series 4 - 2]

asadar s-a terminat. but, my God, it was like pulling teeth. Tampa Bay, în mod evident echipa mai bună pe hârtie, a dominat partida (a avut o posesie superioară, au tras mult mai mult la poartă), dar fără prea mare efect pe tabela de marcaj. de altfel, cei din New York au deschis scorul. egalarea a survenit imediat, după care s-a intrat apoi într-un meci de uzură în care nici una din echipe nu a reusit să puncteze decisiv. cu vreo jumătate de minut înainte de terminarea partidei, veteranul Green (NYI) a manevrat neglijent crosa într-o fază petrecută în propria treime, rănindu-l usor la față pe Nikita Kucherov, extrema dreaptă a celor din Tampa Bay. orice contact cu crosa de la gât în sus e considerat joc periculos si e automat sancționat cu două minute de penalizare (inferioritate numerică). dacă lovitura e urmată de sângerare, se adaugă încă două minute (double minor penalty). practic exhipa penalizată trebuie să se apere timp de 4 minute, având un om mai puțin pe gheață. e una din situațiile care pot decide soarta unei partide. mai ales că la începerea prelungirilor, celor din Tampa Bay le rămăseseră 3 minute jumătate de superioritate numerică. scorul era de 1 - 1, deci un eventual gol pentru TBL ar fi fost literalmente "de aur." meciul, seria si finala conferinței ar fi devenit brusc istorie. si totusi TBL n-au reusit mare lucru cu un om în plus pe gheață (mă rog, dominare, suturi la poartă, dar nu neapărat faze care să-i bage în corzi pe adversari). mai mult, NYI au fost mai aproape de gol si implicit de victorie când Nelson a ratat din poziție de unu la unu cu portarul Vasilevski. după cum spuneam mai sus, fazele astea de superioritate numerică sunt realmente cuțite cu două tăisuri. dacă nu reusesti să le fructifici parcă îți toarnă cineva plumb în patine, în timp ce adversarii, care tocmai au rezistat eroic 4 minute, se simt brusc învigorați. dar în cele din urmă Tampa Bay au marcat si s-au calificat în finala Cupei Stanley unde îi vor întâlni pe Dallas Stars (ca o paranteză, jucătorii si staff-ul texanilor si-ar fi dorit cu ardoare ca New York să tragă seria până în meciul cu numărul sapte, tocmai pentru ca echipa câstigătoare să fie si mai obosită al debutul finalei mari).

asta e a treia apariție a echipei Tampa Bay Lightning în finala Cupei Stanley din 2004 încoace (în 2004 au câstigat trofeul în dauna echipei Calgary Flames, în timp ce în 2015 au pierdut în fața echipei Chicago Blackhawks). faptul că nu s-au putut baza în această campanie pe serviciile căpitanului Steven Stamkos (vedeta echipei) si totusi au ajuns în ultima fază a competiției e o mărturie a faptului că managementul clubului a reusit să construiască o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Stamkos a suferit o intervenție chirurgicală la începutul lunii martie. s-a spus atunci că recuperarea va dura în jur de 6 - 8 săptămâni, dar după cum se vede, Stamkos nu a fost inclus în lot până acum. dacă si-ar face apariția în finală, Tampa Bay ar beneficia de un sprijin substanțial în ultimele (si cele mai importante) meciuri ale sezonului.

în ceea ce priveste un pronostic, ce se mai poate spune? favorita pe hârtie e Tampa Bay. dar pe gheață lucrurile nu au decurs întotdeauna în conformitate cu calculele făcute dincoace de mantinelă. dacă perioada de grație a portarului Hudobin continuă, seria va fi foarte echilibrată. meciurile, care se vor desfăsura la Edmonton, încep sâmbătă, 19 septembrie, 5:30 PM, ora locală (2:30 AM ora Ro). personal vorbind, mi-as dori ca Tampa Bay să câstige. nu sunt nicidecum fanul ehipei din Florida, dar cred că sunt actualmente cea mai bună echipă din NHL.

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Sat Sep 19, 2020 7:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 212
si pentru că e o zi de respiro, m-am gândit să postez câteva clipuri interesante. unele sunt mai scurte, altele puțin mai consistente.

New York Islanders And Tampa Bay Lightning Shake Hands After Eastern Conference Final

una din chestiile cele mai faine din play-offs. la încheierea unei serii (inclusiv finala mare), jucătorii celor două echipe combatante îsi strâng bărbăteste mâinile si se felicită reciproc. pare un obicei banal sau chiar golit de orice conținut, dar bătaia lui e mult mai lungă dacă stai să te gândesti puțin. în primul rând, înveți că pe gheață te înfrunți cu niste adversari, nu inamici. adică cu niste oameni ca si tine care se întâmplă să apere culorile altui club dar pe care, la sfârsitul întrecerii, va trebui să-i privesti fără nicio problemă în ochi. în al doilea rând, te ajută să accepți si să înțelegi mai bine sensul înfrângerii respectiv al victoriei. esecul, ca si triumful, sunt niste momente trecătoare din viața oricărui sportiv. ceea ce e cu adevărat important însă este modul în care le gestionezi. cea mai mare greseală pe care o facem fiecare din noi este că ne atasăm emoțional mult prea puternic fie de victorie, fie de înfrângere. a rămâne blocat în euforia succesului e tot atât de contraproductiv ca a rămâne prizonierul amărăciunii cauzate de nereusită. din această înțelegere mai adâncă se naste grația cu care primesti izbânda sau accepți nereusita, maturitatea care îți permite să nu aluneci în dispreț (atunci când ai câstigat) sau în resentiment (atunci când ai pierdut).

Tampa Bay Lightning Decide to Touch the Prince of Wales Trophy

Dallas Stars on the other hand wouldn't touch their trophy (Clarence S. Campbell Bowl) with a ten-foot pole. superstiția spune că echipa care atinge cupa de campioni ai conferinței la festivitatea de premiere, pierde finala Cupei Stanley. no comment.

Referees Mic'd Up for Conference Finals

Stars, Golden Knights Mic'd Up for Historic Game 5

Inside the Bubble: Chef Kiran Patnam on Preparing Meals for Multiple Teams with Specific Diets

si la final, un documentar în două episoade. totul despre ce înseamnă organizarea unei competiții atât de complexe. a comprehensive look at what happens behind the scene, so to speak.

Inside the Bubble: Episode 1

Inside the Bubble: Episode 2

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group