Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Mon Feb 17, 2020 3:56 am
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: muzici şi fraze la nord de 49
PostPosted: Thu Feb 14, 2019 11:45 am 
Offline

Joined: Tue Apr 04, 2017 10:40 am
Posts: 28
Scrii poezii foarte intense, phil. Me likey. 8-) Ma bucur să îl cunosc și pe siamezul tău pneumatic.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: muzici şi fraze la nord de 49
PostPosted: Sun Jul 07, 2019 9:45 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 52
Hannah Georgas

made in Canada 100%. faină muzică. sehr mişto, tres cool.


[hmm, văd că forumul face figuri când vreau să postez linkuri spre YouTube. okay, am găsit o soluție dar o să-mi ia câteva minute s-o aplic (dar ce nu fac eu pentru drăguța de Hannah.)]

Elephant
aici

Waiting Game
aici

Enemies
aici

Robotic [CBC Music]
aici

Don’t Go [Official Video]
aici

Somebody [Official Video]
aici

Walls [Cantebury Sessions]
aici

Lost Cause [Cantebury Sessions]
aici

You’ve Got a Place Called Home
aici

Somebody [Cardinal Sessions]
aici

The Deep End
aici

Ode to Mom [Live on Exclaim! TV]
aici

Evelyn [CKUA, Edmonton]
aici

Don’t Go [CKUA]
aici

Robotic [Wood & Wires]
aici

Live at Massey Hall, March 5, 2018
aici

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Wed Oct 23, 2019 7:07 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: muzici şi fraze la nord de 49
PostPosted: Mon Aug 26, 2019 9:32 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 52
Do Make Say Think, Canadian post-rock at its best.

L’espalace
aici

Disco & Haze
aici

The Fare to Get There
aici

sau poate şi mai bine albumul lor de debut (self-titled) în întregime.
aici

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: muzici şi fraze la nord de 49
PostPosted: Sun Jan 19, 2020 9:28 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 52
ei bine, la minus 30 de grade Celsius (şi bineînțeles mai jos), lumea capătă accente suprarealiste. pe bune, asta nu e doar o figură de stil. la minus 30 de grade Celsius (şi bineînțeles mai jos), lumea nu mai seamănă cu ea însăşi. aici e restaurantul A & W (auzi tu, Home of the Burger Family), dincolo anticariatul Wee Book Inn şi, puțin mai la vest, magazinul The Plaid Giraffe. treci pe lângă ele zilnic dar nu le mai recunoşti. parcă şi strada arată altfel. dar gândurile astea sunt doar mofturi trecătoare, pentru că obiectivul principal e să păstrezi pe o perioadă cât mai lungă bruma de căldură cu care te-ai aventurat pe stradă. cu alte cuvinte, măcar până vine primul autobuz. sunt îmbrăcat astfel: tricou, cămaşă, sacou, pantaloni de corp, blugi cu textura mai groasă, şosete de iarnă, bocanci, haină de iarnă made in Canada cu glugă imensă „îmblănită” (evident din fibre sintetice), mănuşi. sub glugă port o căciulă masivă de lână. fularul îmi acoperă gura şi pomeții. din cauza asta lentilele ochelarilor se aburesc pe dinăuntru de câte ori expir. e cam aiurea dar mă consolez că ochelarii îmi țin şi ei cum pot de cald. mai ales când bate vântul. în timpul rafalelor, temperatura coboară cu cel puțin 10 grade (depinde cât de puternice sunt rafalele). dar chiar şi aşa nu prea ai sorți de izbândă. orice ai face orice ai drege, frigul tot reuşeşte să-şi bage degetele lungi pe sub haine ca să te îmbrățişeze strâns. te gândeşti doar că natura e la urma urmelor atotputernică iar tu, ca membru stimat al unei specii superioare, doar o biată gânganie. am învățat colectiv să ne protejăm cât de cât şi putem supraviețui unor catastrofe naturale minore dar există în mod clar limite. nu ne vom putea măsura niciodată cu forța gigantică a naturii care are capacitatea de a ne zdrobi fără să se străduie prea mult, oricât de avansați am fi din punct de vedere tehnologic.

miercuri dimineața, 15 ianuarie, am coborât din metroul uşor la Universitate la 8:30 dimineața şi am văzut pe un panou de afişaj electronic din stație următoarul anunț: temperature: – 33; wind NW 10 km/h, feels like: – 43; EXTREME COLD WEATHER ALERT ISSUED at such and such time. şi imediat după, ochii mi-au căzut pe un student care coborâse şi el din tren şi care era îmbrăcat doar în short!!! avea geacă de iarnă şi fularul tras peste față dar de la genunchi în jos era doar piele şi os. of course, at – 40 pants are just for wimps.

you gotta be fucking kidding me, right? you really can’t make this stuff up.

miercuri a fost de fapt cel mai frig de două decenii încoace: temperatura a coborât până la – 37.6. încă o dată, asta e temperatura care poate fi citită pe termometru şi nu ia în considerare vântul. cu un vânt de numai 10 km/h, un asemenea monstru e foarte aproape de – 50. observ un trend care nu-mi place deloc. se pare că minimele criminale din timpul iernii tind să coboare, cel puțin în ultimii ani: – 35.5 pe 27 ianuarie 2004, – 36.1 pe 29 ianuarie 2008, – 36.7 pe 13 decembrie 2009. mai frig decât atât a fost doar pe 19 ianuarie 1996: – 37.8. miercuri am fost deci la 0.3 grade de a bate recordul din 1996. ca să nu mai pomenesc de 26 ianuarie 1972 când s-au înregistrat – 40 de grade. după cum se observă, istoric vorbind, în luna ianuarie se înregistrează cele mai scăzute temperaturi. dar asta nu înseamnă nimic. februarie 2019 a fost cel mai friguros februarie din ultimii 40 de ani!!! temperatura medie minimă a fost – 24.4 iar temperatura medie maximă – 14.3. mercurul termometrelor a coborât sub – 20 de grade în 20 din cele 28 de nopți ale lunii şi sub – 30 de trei ori. temperatura medie a lunii fost – 19.4. s-au emis extreme cold warnings în 14 din cele 28 de zile (valorile astea nu includ ceea ce se cheamă winchill factor; ăla e un bonus). în fine, am luat şi uppercut-ul respectiv fain-frumos în bărbie, fără să crâcnim, aşa cum le stă bine unor adulți.

şi cu toate că într-una din zilele trecute a fost mai frig decât pe vârful Everest (!?!), şoselele, în special la intersecții, sunt practic un patinoar, iau unele autobuze au întârzieri de până la o oră față de grafic, şcolile nu s-au închis nici măcar o secundă, iar viața a continuat ca înainte, chiar dacă şchopătând într-o oarecare măsură. ah, am uitat să menționez că a şi nins de vreo câteva ori săptămâna asta, ceea ce înseamnă că am avut de curățat trotuarul o grămadă. jumate de oră la – 30 şi nu mai ai nevoie de gym membership tot anul. super mişto, nu? ce tras la fiare, când poți să dai la zăpadă. două perechi de mănuşi purtate una peste cealaltă şi tot cânt la un pian imaginar în timp ce împing lopata ca să nu-mi înghețe degetele. adevărul e că în asemenea condiții îți dezvolți nişte abilități de care nici n-ai fost conştient că există.

am auzit deseori textul: doar cei puternici rezistă unor asemenea ierni. oricât ți-ai dori să te identifici cu punctul ăsta de vedere flatant, e greu să-ți scoți din minte faptul că nu e, în ultimă instanță, decât un exercițiu de auto-consolare. hai că suntem şi noi buni la ceva. dar ce se întâmplă dacă unii vor să fie buni la cu totul altceva? din păcate, nu toată lumea se poate muta dintr-un loc în altul când i se scoală, mai ales după o anumită vârstă. viața te-a împlântat aici şi dacă nu ți-ai luat catrafusele la timp acum poftim de îndură. se prea poate că gerul crâncen te face mai rezistent; în acelaşi timp însă trebuie recunoscut că e cât se poate de energofag. şi nu mă refer la consumul sporit de electricitate şi gaze naturale. sigur că la sfârşitul unei mini-glaciații de genul ăsta îți vine să exclami un un entuziasm firav şi mai mult ca sigur mimat „yaaay, I’m still around!” dar în realitate simți că eşti epuizat nu atât fizic cât mintal. frigul alienează. frigul te oboseşte emoțional. îți îndepărtează cu rindeaua lui înghețată încă un strat din suflet şi uite aşa te trezeşti că, iarnă după iarnă, sufletul ți-e tot mai subțire, tot mai fragil. iar cele două zile libere din weekend sunt insuficiente pentru a te reseta la nivel nervos. căcat, chestiile astea sună ca dracu’. chiar nu mă plâng, doar constat. s-ar putea ca în toți aceşti ani (în septembrie s-au făcut 18) să fi devenit mai puternic, nu zic nu. atâta doar că nu am reuşit să identific încă spațiul ăla, real sau imaginar, în care propoziția de mai sus e adevărată.

apoi îmi aduc aminte de uraganele, tornadele, inundațiile, cutremurele, erupțiile vulcanice, incendiile de vegetație din alte părți ale lumii şi îmi spun că ianuarie în Edmonton nu e chiar atât de nasol pe cât pare.

powerpop: the perfect antidote to winter gloom (made in Canada 100%)


It's Alright

I Must Cry Out Loud

Dance and Cry

Monkey Tree

Good at Loving You

Get Up

Give Me Back the Night

Back to Life

Only Love

Keep

The Drugs

Body [w/ lyrics]

Burning Pile

_________________
less is more . . . more or less.


Last edited by phil™ on Tue Jan 21, 2020 6:56 am, edited 6 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: muzici şi fraze la nord de 49
PostPosted: Sun Jan 19, 2020 10:47 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 06, 2017 4:34 pm
Posts: 68
Am “savurat” povestea asta și parca încercam sa ma pun in locul povestitorului și tot ma gândeam unde locuiește omul asta. Știam ca in Canada, dar nu știam locația exactă. Bine ca la sfârșitul textului a fost divulgata și locația și primul lucru pe care l-am făcut a fost sa bag locația pe aplicația de “weather” sa vad cum sta treaba acum - 19 C cu indice de răcire eoliană de -28, deci feels like -28C. Povestea nu este o poveste, e o realitate :mrgreen:

Adevarul e ca vreo 2-3 zile mi-ar plăcea sa vad cum se trăiește aceasta alerta de “extreme cold weather”. Pentru zilele viitoare prognoza e ceva mai buna si după ce ai îndurat frigul asta, temperaturile care vor veni îți vor da o senzație de “feels like summer” 8-)

ps. Am fost Weekend-ul asta la Muntele Mic și am stat la tricou și îmi era cald. Nu am putut face asta pe la sfârșitul lui Septembrie anul trecut, in aceeasi locație. In România au cam dispărut iernile de odinioară.

Later edit: la plecarea din Timișoara termometrul la mașina îmi arată -4C, la Lugoj era la fel, dar cu plus. La o distanța de numai 50 de km și un interval de 30 de minute.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: muzici şi fraze la nord de 49
PostPosted: Mon Jan 20, 2020 7:21 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 52
bizone wrote:
Am “savurat” povestea asta și parca încercam sa ma pun in locul povestitorului și tot ma gândeam unde locuiește omul asta. Știam ca in Canada, dar nu știam locația exactă. Bine ca la sfârșitul textului a fost divulgata și locația și primul lucru pe care l-am făcut a fost sa bag locația pe aplicația de “weather” sa vad cum sta treaba acum - 19 C cu indice de răcire eoliană de -28, deci feels like -28C. Povestea nu este o poveste, e o realitate :mrgreen:

Adevarul e ca vreo 2-3 zile mi-ar plăcea sa vad cum se trăiește aceasta alerta de “extreme cold weather”. Pentru zilele viitoare prognoza e ceva mai buna si după ce ai îndurat frigul asta, temperaturile care vor veni îți vor da o senzație de “feels like summer” 8-)

ps. Am fost Weekend-ul asta la Muntele Mic și am stat la tricou și îmi era cald. Nu am putut face asta pe la sfârșitul lui Septembrie anul trecut, in aceeasi locație. In România au cam dispărut iernile de odinioară.

Later edit: la plecarea din Timișoara termometrul la mașina îmi arată -4C, la Lugoj era la fel, dar cu plus. La o distanța de numai 50 de km și un interval de 30 de minute.


you got that right, bizone! :D

într-adevăr, după o perioadă cu temperaturi de minus 30, la minus 15 ai impresia că a venit primăvara. e sincer singurul avantaj legat de minimele extreme la care mă pot gândi. corpul are abilitatea de a se adapta de bine de rău la condițiile climatice în care e nevoit să funcționeze, astfel încât orice schimbare e percepută ca atare: când mercurul o ia în sus relativ la temperaturile cu care să zicem te-ai obişnuit, te ia brusc cu călduri; invers, şocul termic e greu de suportat când sărim prea rapid de la minus 5 la minus 25. valul ăsta de ger a durat "doar" vreo 10 zile (a început prin 9 ianuarie cu temperaturi ceva mai suportabile, de minus 15 sau minus 16, şi ne-a lovit în plin începând cu 13 ianuarie când termometrele au luat-o razna de-a binelea). sigur că 10 zile nu e mult, dar în realitate intervalul ăsta pare etern atunci când eşti prins undeva în mijlocul lui. iar senzația de lentoare e cu atât mai acută atunci când ai deja în spatele tău două luni jumate de iarnă (şi te mai aşteaptă încă cel puțin două luni jumate de-acum înainte). în orice caz, viața încetineşte, totul se desfăşoară parcă în replay dar nu prea ai ce face. eventual numeri zilele, orele, minutele până când situația revine cât de cât la normal. trăieşti practic cu speranța că odată şi odată vremea se va încălzi, chiar dacă numai pentru câteva zile. pentru că la urma urmelor e încă ianuarie şi nu poți spera la mai mult. bagi capul la cutie şi înduri.

pentru mine perioadele astea sunt dificile şi din alt punct de vedere. pe vreme bună, îmi ia aproximativ o oră şi un sfert de acasă până la lucru, răstimp în care schimb trei mijloace de transport în comun: autobuz - metrou uşor - autobuz. ei bine, în condiții vitrege îmi ia cel puțin două ore să parcurg aceeaşi distanță (recordul e de 2 ore 45 de minute). iar de la lucru înapoi acasă povestea se repetă. în asemenea condiții, cea mai mare victorie în ceea ce mă priveşte, ca să-l parafrazez pe Bukowski, nu e neapărat să găsesc conserve de ton ieftine la Dollarama, ci pur şi simplu să ajung la destinația dorită. mi se întâmplă adesea să fiu plecat de acasă 11 sau chiar 12 ore pe zi. nu e uşor să menții ritmul ăsta săptămână după săptămână, mai ales când te lupți cu gerul şi nămeții în acelaşi timp. dacă ninge noaptea, mă trezesc dimineața mai devreme şi curăț zăpada înainte să plec la lucru. iar dacă zăpada e umedă (= foarte grea), când urc în primul autobuz sunt deja stors ca o lămâie (am casa pe colț, deci mai mult de curățat). dacă ninge în timpul zilei, cum ajung seara acasă mă pun la zăpadă. câteodată ninge încontinuu toată noaptea şi toată ziua (my favourite scenario :mrgreen:). atunci curăț trotuarul şi locul de parcare din fața garajului atât dimineața cât şi seara (to the concrete, cum se spune, adică până la beton). mi-am cumpărat o lopată profesională (80 de dolari!), dar mă ajută să îmi termin treaba mai repede pentru că are o lățime apreciabilă. însă când e ger, după aproximativ 20 de minute degetele de la mâini şi picioare dau semne că amorțesc. teroarea începe după ce intru în casă iar zonele "înghețate" revin treptat la normal. e o durere indescriptibilă care durează câteva minute. mă plimb prin casă şi câteodată efectiv îmi vine să plâng de durere. nu vrei să fii lângă mine să auzi ce grozăvii îmi ies pe gură în momentele alea. :oops:

revenind la autobuze. din păcate, arterele din oraş nu au benzi dedicate transportului în comun aşa că autobuzele sunt prinse în ambuteiaje la ora de vârf (dimineața şi seara). pleci de acasă (sau de la lucru) şi nu ştii când ajungi la destinație. şoselele sunt acoperite cu zăpadă înghețată şi dacă oraşul (firmele contractate de primărie) nu aruncă nisip şi criblură suficientă drumurile se transformă în adevărate patinoare. în plus, miercuri (15 ianuarie) a fost atât de frig încât şinele metroului uşor au crăpat efectiv într-un loc, chestie care a generat alte întârzieri. joi şi vineri am pățit-o în stația de autobuz de la Universitate. pe panoul de afişaj electronic scria că următorul autobuz în direcția în care mergeam eu avea să vină în 10 minute (erau de fapt programate să sosească 4 autobuze în răstimp de 2 sau 3 minute). ei bine, atunci mi-am dat seama că minutele "lor" erau mai lungi decât minutele "mele." :lol: cele 10 minute s-au făcut aproximativ 25. mi-am zis la început, hai că nu mai intru în adăpostul din stație, 10 minute o să treacă repede. pardon, la minus 43 (cu vânt) 25 de minute sunt nesfârşite. oricum ai fi îmbrăcat, nu scapi. frigul te ia de la extremități (obraji respectiv degetele de la mâini şi picioare) şi apoi ți se cuibăreşte în chiar miezul ființei. întâi arde ca un fier încins, apoi te scutură ca un curent electric, de parcă ai fi conectat constant la o sursă de 10 - 15 volți. m-am gândit la moartea groaznică pe care au avut-o de îndurat exploratorii regiunilor polare în secolele trecute şi m-au trecut fiorii. sigur că în ultimă instanță e vorba de o încleştare mintală. te lupți contra gerului cu mintea nu cu trupul. trupul nu face altceva decât să urmeze dictatele minții. atâta timp cât mintea rămâne puternică şi limpede, eşti okay. în clipa în care mintea a abandonat lupta, eşti terminat. you fold like a cheap tent. la un moment dat, o şoferiță de autobuz s-a apropiat şi mi-a spus, aproape cu milă, "ştii, autobuzele au întârzieri de până la 60 de minute." nu i-am răspuns nimic, dar m-am gândit, "okay, şi care-i problema? o să iau autobuzul care trebuia să fie aici acum o oră." :mrgreen: :geek:

îmi aduc aminte că în iarna anului 2002-2003 (tot prin ianuarie sau februarie) a trebuit să fug într-o zi până la universitate (eram încă student). pe atunci locuiam la aproximativ 25 de minute de mers pe jos de universitate. afară, un soare minunat şi un cer mai senin ca la Mamaia vara. ştiam foarte bine că e ger dar mi-am zis îmi iau numai blugii, nimic pe dedesubt că ajung repede. big mistake. după vreo 10 minute am simțit cum două cercuri de foc îmi strângeau coapsele. apoi am pierdut legătura cu propriile coapse. efectiv am simțit că între genunchi şi şold nu era nimic decât un spațiu umplut cu aer şi frig. a fost o senzație ireală, parcă pluteam pe perne magnetice. când am ajuns la universitate, m-am repezit în primul laborator informatic, am intrat pe un website cu ştiri meteo şi am văzut că temperatura la ora respectivă (aproximativ 2 după-masa) era minus 33!!! greşeli de genul ăsta în alte circumstanțe (noaptea într-o zonă a oraşului pe care nu o cunoşti) pot fi mortale. a fost un caz acum câțiva ani cu un muncitor temporar venit la lucru în Canada care s-a rătăcit într-o noapte de iarnă pe străzile unui alt oraş din provincie. l-au găsit a doua zi bocnă.

pentru un video destul de interesant despre ce înseamnă iarna în Edmonton, click pe link-ul de mai jos.Extreme Snowfall in Edmonton

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group