Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Sat Aug 08, 2020 9:14 pm
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Pupati aici - chestii care va plac
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 10:37 am 
Offline

Joined: Tue Apr 04, 2017 10:21 am
Posts: 24
Pupati aici - chestii care va plac


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pupati aici - chestii care va plac
PostPosted: Wed May 24, 2017 1:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 19, 2017 2:55 pm
Posts: 53
Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru spălare de bani şi delapidare, informează Digi24. Este vorba despre nereguli privind construcţia unei baze sportive din Buftea.


Punctul central al investigaţiilor din dosarul deschis de procurorii DIICOT este reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea.

Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport conform cărora FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriaşă de 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din Occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

De asemenea, anchetatorii susţin că terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, în condiţiile în care preţul pieţei nu depăşeşte 250.000 de euro. Preţul de construcţie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru pătrat în condiţiile în care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru pătrat.

Construcţia bazei a fost încredinţată firmei SC Baran România SRL, o societate din Israel reprezentată legal de Sharon Zaid Hanan. Oferta firmei a sosit cu doar 4 zile înainte de semnarea contractului. Oficialii FRF au susţinut ulterior că, după inaugurare, baza a fost administrată în mod oficial de Mircea Sandu.

http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Mi ... palare+de+


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group