Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Wed Apr 21, 2021 12:02 pm
Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Author Message
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Oct 07, 2020 12:39 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 134
Best of Mic'd Up Stanley Cup Final | NHL

NHL Unexpected Moments, Part 4

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hochei
PostPosted: Wed Apr 21, 2021 6:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 02, 2017 10:27 pm
Posts: 134
chiar despre asta vorbesc: momentele alea atât de rare şi tocmai de aceea foarte prețioase când magia face un salt de pe unde-o sta ea pitită în timpul liber pentru a irumpe în real. când viața de toate zilele, în general bine-mersi prozaică, o ia cu mult înaintea superlativelor, astfel încât până şi superlativele, oricât trufaşe ar fi ele, îşi ridică neajutorate brațele spre cer ca şi cum şi-ar cere scuze că forța lor expresivă e la urma urmelor ridicolă, limitată. şi astfel îți dai seama, oare pentru a câta oară, că lumea asta, aşa cum e alcătuită ea, aşa cum ni se înfățişează zilnic simțurilor, nu-i câtuşi de puțin corectă (nu că s-ar fi pus problema vreodată să fie). nu, lumea asta nu poate fi justă de-ți vine câteodată s-o iei la palme şi-n același timp s-o îmbrățișezi. fiindcă nici ea nu stă pe gânduri înainte de a-ți arde un pumn fulgerător drept sub bărbie, atât de zdravăn că te scoate, instantaneu, ca în desene animate, din şosete şi pantofi, apoi mai departe chiar din trup. see ya later, sucker!

cum te poți apăra eficace atunci când McDavid e plesnit brusc de geniu? răspunsul la întrebarea asta e simultan extrem de complicat şi banal. complicat pentru că oricâte ore ar petrece un antrenor cu jucătorii în fața tablei cu scheme tactice, nu poate articula o strategie infailibilă de neutralizare a pericolului. e peste puterile sale omeneşti să atingă un asemenea pisc. evident că el poate găsi, după chibzuieli îndelungate, soluții funcționale, care merg ca unse în circumstanțele obişnuite. subliniez: în circumstanțele obişnuite. dar ce faci atunci când când te confrunți cu ceea ce iese din ordinar, cu extra-ordinarul? eventual ridici din umeri şi accepți că răspunsul la întrebarea de mai sus e de fapt foarte simplu: nu poți. McDavid e atât de bun încât nici nu-ți permiți, ca hocheist profesionist, să fii invidios sau, şi mai rău, ranchiunos (I hope I’m not speaking too soon). coechipier sau adversar trebuie să-i recunoşti excelența. say okay and then move on. că până şi zeii sunt oameni, cu zile mai bune şi zile mai proaste.


McDavid dissects Habs' D for brilliant GWG

golul cu încetinitorul, din alt unghi

rezumatul meciului.

Canadiens @ Oilers 4/19/21 | NHL Highlights

pentru cei care (se) întreabă, “Habs” e numele “de alint” al echipei Montreal Canadiens, în timp ce acronimul GWG înseamnă “game-winning goal.” GWG e acel gol care, privit retrospectiv, rupe decisiv echilibrul de pe tabela de marcaj. GWG poate fi ultimul gol înscris de echipa învingătoare (când se înregistrează un scor strâns de genul 2 - 1 sau 4 - 3). în cazul unei victorii mai detaşate, totuşi, GWG e golul care modifică ultima egalitate de pe tabelă, pentru că e cel care înclină definitiv balanța unei confruntări. în cazul meciului de mai sus, deşi scorul final a fost 4 - 1 în favoarea echipei Edmonton Oilers, golul lui McDavid de 2 - 1, este considerat ca fiind GWG.

câteva cuvinte despre sezonul curent. datorită pandemiei, formatul (rezultat în urma a ceea ce se numeşte temporary realignment) e cu totul diferit. nu doar că se joacă mult mai puține meciuri în sezonul regulat (56 în loc de 81), dar şi componența diviziilor a fost modificată substanțial. echipele nu mai sunt împărțite în cele două conferințe tradiționale, de est şi de vest, ci pe criterii naționale. sunt trei divizii “americane” (de est, centrală şi de vest) cu câte 8 echipe, respectiv divizia “canadiană” (de nord) care include cele şapte echipe din Canada. evident că rațiunea unei asemenea împărțiri este aceea de a minimaliza călătoriile peste graniță ale echipelor angrenate în competiție, cel puțin pe durata sezonului regulat. ostilitățile au debutat pe 13 ianuarie 2021 şi se vor încheia undeva prin iulie (depinde de lungimea seriilor din play-off, când se va juca după sistemul best of 7). meciurile din post-sezon trebuie să înceapă în luna mai (dacă nu intervine nimic deosebit), iar primele două runde vor fi între echipele aceleiaşi divizii (echipa de pe locul 1 o va întâlni pe cea de pe locul 4, iar echipa de pe locul locul 2 pe cea de pe locul 3, după care învingătoarele vor juca între ele). după cele două runde inițiale, vor rămâne în cărți patru echipe (practic câştigătoarele fiecărei divizii): trei echipe americane şi una canadiană. în momentul respectiv, cel puțin o confruntare internațională nu va mai putea fi evitată. se speră totuşi că situația va fi mult mai stabilă până atunci, deşi Canada se confruntă actualmente cu un foarte agresiv val trei al pandemiei iar vaccinările merg mult mai greu decât în State. aş fi foarte surprins însă dacă jucătorii rămaşi în competiție nu vor fi vaccinați până atunci.

_________________
less is more . . . more or less.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group