Politehnica Timisoara - forumul suporterilor

It is currently Tue Jun 18, 2019 8:35 pm
Post new topic Reply to topic  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Author Message
 Post subject: Re: Liga 2
PostPosted: Sun Jun 09, 2019 1:52 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 11, 2017 12:55 pm
Posts: 102
Radiografia unui dezastru! În doi, ani, ACS Poli a ajuns de la eroina Ligii 1 să cadă în anonimatul Ligii 3, fără nicio perspectivă reală de a-şi continua activitatea
În urmă cu doi ani, ACS Poli ajungea la liman la poalele cetăţii Şiriei, cu satisfacţia imensă că s-a salvat de la o retrogradare pe care paria toată lumea, după un baraj cu UTA. Un club care nu s-a distrus după un sezon început de la -14 puncte, dar s-a prăbuşit sub povara datoriilor şi a erorilor manageriale în lanţ.

Dacă în 2017, după salvare, Ionuţ Popa îşi rădea celebra mustaţă în localitatea natală a marelui Ioan Slavici, până la urmă, în 2019, şi destinul clubului timişorean merge spre un final trist, la fel ca nuvela ”Moara cu noroc”.

De altfel, cel mai elocvent e că, după două retrogradări consecutive, în lot se mai regăseşte un singur jucător din lotul ce a terminat stagiunea 2016-2017, Cosmin Bîrnoi, şi el, dat afară, de fapt, de exigenţele de cele mai multe ori exagerate ale lui Valeriu Răchită. Repercutate - stranie coincidenţă - mai mereu asupra localnicilor (Bîrnoi e devean, dar a crescut ca fotbalist la Timişoara) şi niciodată asupra alogenilor. În rest, în doi ani, clubul are prea puţine elemente comune cu cel ce a uimit prima ligă.

Pe lângă faptul că echipa s-a salvat cu un baraj care a adus atunci 13.000 de timişoreni pe ”Dan Păltinişanu”, ACS Poli a ajuns şi în finala Cupei Ligii, dar şi semifinalele Cupei României. Teoretic, reuşita ar fi trebuit să fie o premisă încurajatoare, dar nu a fost decât poartă spre dezastru. Clubul avea deja datorii şi ”bulgărele” s-a rostologit şi a devenit o adevărată avalanşă.

După un sezon început cu Ionuţ Popa, continuat cu Leo Grozavu şi terminat cu Adrian Neaga, ACS Poli a retrogradat în Liga a 2-a. Iar pentru cei hărşiţi, dezastrul era deja vizibil.

Vara trecută s-a vopsit gardul doar pentru a mai câştiga timp

Cu nicio bază reală, după retrogradare, cei din club au încercat un exerciţiu total nereuşit de vopsire a aparenţelor, care a mai păcălit doar cei 15 fani din galeria echipei şi probabil nici pe aceia, pe toţi. Clubul l-a adus ca antrenor pe Ionel Ganea, care cum a venit a început să se certe cu toată lumea. Fostul atacant, care de când a plecat de la Timişoara nu a mai antrenat niciunde, a început să atace fără menajamente oameni din politica şi administraţia locală. Ulterior, sub pretextul că e tot dorinţa lui Ganea, reporterii celor mai importante ziare de sport din ţară au fost interzişi la conferinţele antrenorului.

Sportiv, echipa practica un joc inconsistent sub bagheta lui Ganea, şi, ca amănunt ”interesant”, unii jucători au plecat subit după demisia antrenorului, cum a fost cazul lui Alin Mutu şi Florin Dumbravă. După un scut intermezzo cu Petre Vlătănescu, de la Centrul de copii şi juniori, la echipă a fost adus Ştefan Nanu. Este aceiaşi perioadă în care ACS Poli a devenit singurul club care şi-a denunţat un fotbalist pentru că paria. Cu Nanu, s-a făcut un singur punct şi, până la urmă, tehnicianul s-a retras în ipostaza de manager.

Gardul s-a vopsit şi iarna

Spre finalul de toamnă, când deja a dat gerul, a venit la echipă Călin Cojocaru. Echipa a adunat cinci puncte, dar nu câte i-a impus conducerea. Cojocaru a fost mazilit. Sursele din fotbalul timişorean spun că în acea perioada, un grup de foşti fotbalişti, precum Vali Velcea (pozat cu primarul la meciul cu Petrolul, din luna noiembrie) sau Florin Bătrânu, i-au propus primarului să le dea drept de decizie asupra părţii sportive a clubului, care din vară era în insolvenţă, cu Radu Birlică administrator special. Aceleaşi surse spun că Birlică a propus atunci că vine cu Valeriu Răchită. Iar primarul, fascinat de propunerea unor planuri de stadion, a acceptat aducerea prahoveanului.

A urmat o nouă iarnă de declaraţii fantasmagorice. Jignirile lui Ganea au fost înlocuite de promisiunile şi ironiile lui Răchită. Deşi lotul era foarte slab, în amicale echipa nu convingea şi multe transferuri au venit pe ultima sută de metri, antrenorul declara că echipa are şanse să se salveze de la retrogradare. 19 puncte a făcut ACS Poli în primăvară. Insuficient. Marele ”câştig” e că în această perioadă, clubul a bifat ”marea performanţă” să mai îndepărteze jucători din propria pepinieră, excluşi din lot de Răchită.

Colaps total. Şi toată lumea fuge după a doua retrogradare

ACS Poli a terminat sezonul pe locul 18, iar impresia generală la club e un fel de ”scapă cine poate”. Administratorul special, Radu Birlică, şi-a anunţat demisia. Primarul a recunoscut, printre rânduri, că nu se mai implică, într-o formă, probabil, de recunoaştere tacită a unui om orgolios, că, de multe ori, a lăsat clubul pe mâna unor persoane mai mult decât nepotrivite. Administratorul judicar recunoaşte că speră ca măcar datoriile ce s-au acumulat după intrarea în insolvenţă să fie plătite, iar asta spune multe despre viitorul clubului.

Altfel, ACS Poli e doar umbra echipei ce strângea 13.000 de oameni pe ”Dan Păltinişanu”. Exilată pe Electrica, în unul din cartierele istorice, dar ajuns unul dintre cele mai rău famate ale Timişoarei, jucând în combinaţii de culori caraghioase, ca negru cu roşu sau alb-negru-portocaliu, ACS Poli a avut soarta unui părinte care îşi blesteamă proprii copii. Pentru că mai devreme sau mai târziu, karma pare să se manifeste şi în fotbal.

Perspectivele de viitor par să indice un faliment iminent şi un palmares scos la licitaţie. Dacă va mai avea cine să-l cumpere. Pentru că aşa cum spune rapperul timişorean Eli într-o piesă, ”Timpul trece, nu ia tot / Dar lasă prea puţin”.

Articol scris de Anda DELIU


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Liga 2
PostPosted: Mon Jun 10, 2019 9:19 am 
Offline

Joined: Tue Apr 04, 2017 10:33 am
Posts: 69
Scrie grotesc domnita.

Nu putea sa includa si vopsirea gardului din 2012, daca tot vorbeste de cacatul asta de club?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Liga 2
PostPosted: Mon Jun 10, 2019 5:01 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 04, 2017 12:04 am
Posts: 65
Location: TM
Nu, pentru ca memoria-i selectiva :))))) A scris vrajeala asta in stilul lui Slavici cu "Moara cu Noroc" sau "Popa Tanda", adica doua nuvele de clasa a 7-a sau a 8-a, din vremea in care inca mai citea ceva :lol:

Prezon wrote:
Scrie grotesc domnita.

Nu putea sa includa si vopsirea gardului din 2012, daca tot vorbeste de cacatul asta de club?

_________________
Nimic pe lume nu poate să oprească ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Liga 2
PostPosted: Fri Jun 14, 2019 3:15 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 04, 2017 7:12 pm
Posts: 284
Ce haos e la Ploiești... Uite managerul salvator! Nu-i mai finanțatorul! Să-și ia echipa în brațe și s-o îngrijească în loc să miorlăie că Veolia vroia de fapt să plece.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Liga 2
PostPosted: Fri Jun 14, 2019 3:52 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 05, 2017 3:55 pm
Posts: 86
cum nu mai sunt la curent cu fotbalul mioritic din alte parti, care Rapid a promovat in liga 2? sunt mai multe sau a ramoas doar una "sustinuta" de suporteri?

_________________
Image


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group